Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1621
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11808
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87838
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ruduo poezijos posmuose

2017 m. spalio 7 d., šeštadienis Nr.73(1702)

Ruduo... Kokius jausmus sukelia šis metų laikas? Vieniems ruduo kelia liūdesį, juos apninka bloga nuotaika, o kitiems – tai savotiškai žavus ir teikiantis teigiamas emocijas laikas. Juk pažiūrėkime, kokie skirtingi yra medžių lapai, tarp jų nerastume nei vieno panašaus, taip pat ir žmonės kaip lapai yra labai skirtingi. Kaip bebūtų liūdna ar džiugu, ruduo jau atkeliavo ir pas mus. Bet tikrai nėra jokios priežasties dėl to liūdėti.

Rudeniškai gražią rugsėjo 29 dieną Vidiškių dvare, kuris yra Ignalinos rajone, vyko tradiciniai Vidiškių gimnazijos „Rudeniniai poezijos skaitymai“. Renginyje dalyvavo gausus būrys jaunųjų kūrėjų ir atlikėjų. Jame savo kūrybą skaitė Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos mokinės Erika Aleksejevec ir Monika Bartašiūtė. Liejosi įvairaus amžiaus moksleivių skaitomos eilės apie rudenį. Koks pasirodo gali būti įvairialypis tas ruduo… Labai gražiai į renginį įsiliejo gimnazisčių Gabijos Vitkauskaitės, Gabijos Sosnauskaitės, Rūtos Vilkoicaitės ir Miglės Šešplaukytės atliekamos sutartinės. Šventišką renginio nuotaiką dar labiau pagyvino Igno Čereškevičiaus saksofonu atliekamas kūrinys. Jo klausantis atrodė, kad matome nuo medžio šakos atitrūkstantį geltoną lapą, kuris vėjo nešamas vis kyla ir kyla į rudeniškai vaiskų dangų, o paskui palengva, lyg nenoromis, leidžiasi ant lygiai tokiais pat lapais nuklotos žemės. Ta melodija liūdna liūdna… kaip ir to lapo kelionė.

Laikas, praleistas su jaunaisiais poetais, prabėgo labai greitai. Pasivaišinę skaniu obuolių pyragu, kuris tiko prie šios rudeniu alsuojančios popietės, skirstėmės, apimti pakilios nuotaikos, tikėdamiesi, kad ir kitų metų rudenį vėl čia atvyksime. Taigi nuoširdžiai dėkojame Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos direktorei R.Razmienei, leidusiai vykti į renginį, ir mūsų lietuvių kalbos mokytojoms O.Barkuvienei, R.Grigonienei ir J.Žemienei, kurios mus skatina kurti.

Erika ALEKSEJEVEC

Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos 3c klasės mokinė

 
Reklaminis skydelis