Mes turime 290 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2563
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12750
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88780
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Visi nukentėję ūkininkai raginami nedelsiant kreiptis į savivaldybes

2017 m. spalio 14 d., šeštadienis Nr.75(1704)

Lietuvoje dėl užsitęsusių liūčių paskelbus ekstremaliąją situaciją, daugelis dėl to nukentėjusių kaimo žmonių sutrikę tebelaukia, nes nežino, ko turėtų imtis ir kur kreiptis. Žemės ūkio ministerija informuoja: dėl liūčių patyrę žalą visos šalies žemdirbiai turi nedelsiant kreiptis įsavo savivaldybes ir pateikti informaciją apie žuvusių pasėlių plotus.

Savivaldybės specialistai ūkininkui padės užpildyti reikalingą pateikti pažymą. Kiekvienoje savivaldybėje yra sudaryta komisija, kuri gavusi žemės ūkio veiklos subjektų užpildytą pažymą, fiksuoja žuvusių dėl nepalankių hidrometeorologinių sąlygų pasėlių plotus. Vėliau pagal pateiktą pažymą atliekamas žuvusių pasėlių patikrinimas ir surašomas aktas.

Svarbu tai, kad informaciją savivaldybėms gali pateikti tik deklaravusieji pasėlių plotus pagal rūšis, priskirtas prie I ir II grupės pagal žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų klasifikatorių.

ŽŪM inf.

 
Reklaminis skydelis