Mes turime 634 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5743
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24164
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:105913
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajonas – respublikinėje žiniasklaidoje. Provincijos karalaitis iš Švenčionių

2017 m. spalio 21 d., šeštadienis Nr.77(1706)

2017 spalio mėn. 18 d. 08:00:04

Justina GAFUROVA, zinios@vakarozinios.lt

 

Kas sakė, kad Lietuvoje gerai gyvena tik didmiesčiai? Pasirodo, ir rajone galima gyventi kaip inkstui taukuose. Bent jau tokiu gyvenimu mėgaujasi Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius. Nei duobėti, nei pavasarį žliungantys kaimo keliai nebaisūs, kai važiuoji 5-os klasės BMW. Ir gyvena meras visai ne rajone, kuriam vadovauja, o Vilniuje. O čia visai kitokios mados, tad prabangus automobilis - kone privalomas.

Akis paprastiems gyventojams kone 40 tūkst. eurų kainuojantis mero BMW bado jau ne pirmi metai. Ironiška, bet būtent šis automobilis tapo kone pagrindiniu R.Klipčiaus rinkiminiu arkliuku, prieš dvejus metus kandidatuojant į mero postą. Buvęs meras Vytautas Vigelis, miestui iki dabartinio mero vadovavęs kone 20 metų, rinkimų kampanijos metu buvo aršiai kritikuojamas R.Klipčiaus dėl neūkiškumo pirštu bedant į prabangų BMW iš mokesčių mokėtojų pinigų. Rinkimai buvo sėkmingi jaunajam politikui, tačiau jis, perėmęs miesto vairą, pamiršo, kuo kaltino buvusį merą.

 

Nesikartosime perspausdindami respublikinio dienraščio „Vakaro žinios“ spausdintos publikacijos apie „bardaką“ mūsų rajone, nes apie jaunojo mero pomėgį prabangiems automobiliams rašėme visai neseniai. Opozicijos žiniomis, visų skurstančio rajono gyventojų sąskaita savivaldybės vairuotojas vienu prabangiausių automobilių šalyje kas dieną pirmyn atgal vežioja Vilniuje, Fabijoniškių mikrorajone, gyvenantį ponaitį Rimantą Klipčių Švenčionių rajono valdyti. Pagal R. Klipčių išeitų, kad gyventi mūsų rajonas netinkamas, o štai pinigams užkalti – pats tas. Daugelis aiškėjančių faktų verčia manyti būtent taip, bet tai – tema ateičiai, o šiandieną mes tik pateikiame tai, ką publikavo mūsų kolegos nacionaliniame dienraštyje. Neperspausdiname ir absurdiškų jaunojo mero pasiteisinimų, kodėl jis važinėja tokiu prabangiu automobiliu. Anot jo, kaltas... Vigelis! Prabangusis BMV automobilis išnuomotas dar prie jo, o Rimantas Klipčius tik patogiai klastelėjo ant minkštos ir jau prišildytos sėdynės. Kaip klastelėjo, taip ir negali atsiplėšti... Ar atsiras lengvatikių, kurie patikėtų, kad pasikeitusi rajono valdžia negali nutraukti automobilio nuomos sutarties? Tik teismo sprendimai vykdomi besąlygiškai... Užspeistas respublikinės žiniasklaidos, meras vyniojosi ir žadėjo, kad tuoj persės į pigesnį automobilį. Suprantama – juk jau artėja nauji merų rinkimai. Įdomu, ar tai nebus „Volkswagen“ markės automobilis?

 

Rebusas: kur gyvena Švenčionių meras?

(ištrauka iš straipsnio portale respublika.lt)

 

Žurnalistė:

- Tarybos opozicija teigia, esą jūs pats gyvenate ne Švenčionyse, o Vilniuje, tad kas rytą vairuotojas turi vykti į Vilnių ir atvežti jus į darbą, o vakare parvežti atgal, taip nuvažiuojant daugiau kaip 300 kilometrų per dieną prabangiu automobiliu. Tai tiesa?

 

Rimantas Klipčius:

- Tai yra politikavimas, kuris tęsiasi daugelį metų. Politika yra toks dalykas, kad reikia sensacijų. Gyventojams įvairiais būdais bandoma daryti įtaką. Turbūt politikoje tai normalu.

 

- Tai kur gyvenate: Vilniuje ar Švenčionyse?

- Jeigu esu Švenčionių rajono meras, man tas klausimas kaip ir aiškus yra.

 

- Tai Švenčionyse gyvenate?

- Man atrodo, aš atsakiau į klausimą.

 

- Neatrodo...

 

Visą straipsnį galite skaityti adresu: http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/provincijos_karalaitis_is_svencioniu/

 

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

 

O kaip Jums, gerbiamieji Švenčionių rajono gyventojai, atrodo – ar normalu, kad meras pats nenori gyventi rajone, kuriam vadovauja? Kviečiame pareikšti savo nuomonę.