Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2968
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28098
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75424
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

V.Vigelis paneigė oponentų metamus įtarimus, du tarybos narius skundžia teismui, o iš Varšuvos grįžo skrydžiu į Vilnių, pas žmoną į ligoninę

2012 m. sausio 28 d., šeštadienis Nr.8 (1151)

Švenčionių meras Vytautas Vigelis griežtai neigia jam metamus dviejų liberalų kaltinimus dėl nekorektiško elgesio Švenčionių savivaldybėje. Šių liberalų išpuolius politikas vadina bandymais maskuoti teisėsaugos atliekamus tyrimus dėl incidento, su kuriuo galimai susiję minėti politikai. Meras pabrėžia pats iškvietęs policiją raminti agresyviai besielgusių tarybos narių, tuo tarpu jų kaltinimus vadina pigiais viešaisiais ryšiais, nieko bendro neturinčiais su realybe.

„Praeitą penktadienį, dirbdamas savo kabinete, netikėtai sulaukiau drastiško kelių tarybos narių įsiveržimo. Buvau nustebęs dėl tokio tarybos narių agresyvaus elgesio, tad nedelsiant paprašiau jų palikti kabinetą ir netrukdyti dirbti. Būtent tą dieną turėjome aptarti vieną naują projektą mano kabinete, tad, dėkui Dievui, kad tuo metu buvau kaip tik ne vienas. Įsiveržę į mano kabinetą šie du tarybos nariai pradėjo užgaulioti mane, miesto tarybą, žemino miesto vardą, elgėsi ne tik nekorektiškai, bet ir neprognozuojamai. Susidarė įspūdis, kad šie žmonės apimti agresijos ir yra neadekvatūs, nepaiso jokio etiketo ar moralės normų bei tyčia siekia provokuoti“, — sako V. Vigelis.

Jo teigimu, paprašyti palikti kabinetą liberalas Rimantas Klipčius ir Kęstutis Trapikas net neketino to daryti, o toliau įžeidinėjo savivaldybės tarnautojus ir jį patį. Tad meras buvo priverstas palikti kabinetą ir išeiti pasitikti policijos pareigūnų.

„Įspėjęs, kad iškviečiau pareigūnus, nusprendžiau juos pasitikti. Tačiau tarybos nariai nenorėjo manęs išleisti iš kabineto, siekė apriboti mano teises tiek bendrauti telefonu, tiek palikti darbo kabinetą. Bet kokie gandai apie tai, kad buvau užsirakinęs savo kabinete per naktį yra tikrovės neatitinkantys. Darbo vietą palikau kaip visada ir sėkmingai grįžau namo, prieš tai apsilankęs medicinos įstaigoje dėl patirtų sužalojimų, apie kuriuos geriausiai gali paaiškint patys medikai“, — sako meras.

Pasak jo, toks tarybos narių elgesys yra netoleruotinas ir su juo tikrai nebus taikstomasi.

„Iš karto po įvykio kreipiausi į teisėsaugą, kad būtų ištirtos visos įvykio aplinkybės. Taip pat netrukus kreipsiuosi į teismą privataus kaltinimo tvarka. Dviejų tarybos narių elgesiu buvo sutrikdytas ne tik tarybos darbas, bet ir pakenkta visam Švenčionių miestui, jo įvaizdžiui, sumenkintas savivaldybės autoritetas. Tai netoleruotina ir su tuo tikrai nebus taikstomasi“, — pabrėžia politikas.

Mero spėjimu, tokį neadekvatų bei agresyvų liberalų R.Klipčiaus ir K.Trapiko elgesį galėjo paskatinti rajono taryboje vykusi diskusija su teisėsaugos pareigūnais dėl vieno nemenko atgarsio sulaukusio incidento, kuriame galimai netiesiogiai dalyvavo minėti politikai.

„Praeitą savaitę taryboje vyko diskusija su miesto teisėsauga dėl vieno incidento aplinkybių. Domėjomės, kaip vyksta tyrimas, galimai susijęs su Liberalų ir centro sąjunga. Neatmestina, kad su minėtu įvykiu yra susiję keli tarybos nariai. Deja, bet tokias tarybos abejones tik patvirtina šių dviejų politikų agresyvus elgesys“, — sako V. Vigelis.

Švenčionių taryba praeitą savaitę domėjosi vykdomu tyrimu dėl pernai gruodžio 30-ąją įvykusio incidento, kuomet kelios dešimtys jaunuolių išėjo iš Liberalų ir centro sąjungos būstinės su beisbolo lazdomis ir užpuolė romų tautybės asmenis. Romų buvo kelis kartus mažiau.

„Deja, bet neatmestina, kad būtent šis įvykis gali pareikalauti minėtų politikų ne tik politinės, bet ir teisinės ar asmeninės atsakomybės. Tad toks jų išpuolis prieš visą miestą ir tarybą yra ne kas kita, o tik tušti ir pigūs viešųjų ryšių bandymai stabdyti ar nukreipti visuomenės dėmesį nuo šios galimai nusikalstamos veiklos“, — sako meras.

Merą užpuolęs R. Klipčius jau yra turėjęs problemų su teisėsauga. 2001 metais tuometis Lietuvos taupomojo banko Švenčionių skyriaus valdytojas Rimantas Čeponis už savo namų durų slėpėsi nuo R. Klipčiaus.

Liberalų ir centro sąjungai priklausantis R.Klipčius su dviem bendrininkais apie pusę valandos spardė R.Čeponio namo duris ir reikalavo, kad bankininkas išeitų su jais pasikalbėti. Atvykėlius sutramdė iškviestas policijos ekipažas.

„Deja, bet galiu tik apgailestauti, kad miesto taryboje atsirado vietos tokiems asmenimis kaip šie du. Nepaisant to, kad jų patekimas į tarybą seniai kelia abejonių, visuomet stengėmės efektyviai dirbti kartu. Belieka tik apgailestauti, kad vietoj naudos miestui jie užsiima jo vardo žeminimu“, — pabrėžia V. Vigelis.

Rajono meras taip pat atmetė gandus apie atostogų metu vykusią kelionę į Paryžių, kurią buvo priverstas nutraukti Varšuvoje dėl pablogėjusios sutuoktinės sveikatos.

„Kelionę į Paryžių buvau priverstas nutraukti, nes mano žmona atsigulė į ligoninę, tad pas ją išskubėjau nedelsdamas, iš Varšuvos, kur būdamas apie tai ir sužinojau. Lygiai tą pačią dieną, lapkričio 28 buvau namie, kuriuos iš Varšuvos į Vilnių pasiekiau lėktuvu. Tikiu, jog puikiai suprantate, kad tai būtų buvę neįmanoma padaryti, jei būčiau išsodintas iš bet kokio skrydžio“, — pabrėžia politikas.

Švenčionių meras Vytautas Vigelis taip pat susilaiko nuo bet kokių komentarų, susijusių su vakar dienos administracinio teismo sprendimu dėl VTEK išvados.

„Apie šį sprendimo nagrinėjimo posėdį nebuvau informuotas ne tik aš, bet ir mano advokatas. Tad kol kas negaliu komentuoti, nes nesu susipažinęs net ir su teismo nutartimi“, — sako meras.