Mes turime 375 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3193
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19394
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95424
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Brangus pasimatymas su afrikiete

2017 m. lapkričio 8 d., trečiadienis Nr.81(1710)

Šiandien dažnam iš mūsų labai lengvai yra pasiekiama viešoje erdvėje (televizijoje, žiniasklaidoje) pateikiama informacija apie jaunimo laisvalaikio praleidimo madas ir būdus. Gyvenimo tempas spartėja, informacijos srautai auga, o tuo pačiu didėja ir jauno žmogaus fizinė bei dvasinė įtampa. Dažnam norisi poilsio ir galimybės atsipalaiduoti.

Patarimų, kaip galima leisti laisvalaikį, apie 60 procentų Lietuvos gyventojų ieško internete, likusieji – spaudoje. Absoliuti dauguma jaunimo tuo tikslu „kalbina“ internetą. Ir kaip sena patarlė byloja: kas ieško, tas ir randa.

Panašiai netikėtai „pasisekė“ ir vienam rajone gyvenančiam vaikinukui. Vieną gražią dieną savo Facebook paskyroje jis aptiko merginos kvietimą draugauti. Nieko pikto neįtardamas – sutiko. Vieną žinutę sekė kita: jau su pasiūlymu pažiūrėti vienas kitam į akis ir daugiau pabendrauti. Jaunuolis ir dabar „pasirašė“. Šiais virtualios komunikacijos populiarumo laikais, neilgai trukus, jauna porelė jau apžiūrinėjo vienas kitą monitoriaus ekrane. Žodis po žodžio jie nusprendė, kad gali parodyti viens kitam truputį daugiau, negu akis ir apsinuogino.

Toliau galima ir nedetalizuoti šio pasimatymo ypatumų, kadangi verta aprašyti, kuo visa tai baigėsi.

O buvo taip. Mergina pasimatymą, pasirodo, filmavo. Tada apie šio „meno kūrinio“ atsiradimą pranešė jaunuoliui ir pridūrė, jei jis nenori atsidurti plačiuose interneto vandenyse, turi susitaikyti su likimu ir sumokėti filmo autorei 170 eurų. Ir ką čia bepridursi? Jis pinigėlius sumokėjo pavedimu ir nurodytu adresu išsiuntė patvirtinimą apie sumokėjimą. Pasirodo „įdomi“ mergina gyvena Vakarų Afrikoje, o tiksliau Dramblio Kaulo Kranto Respublikoje. Ji tikriausiai pamanė, kad Lietuvos vaikinai labai bijo viešumo, todėl tęsė savo projektą ir pareiškė pageidaujanti gauti dar 700 eurų. Jaunas vyras jau buvo drąsesnis ir pradėjo derėtis. Jam pavyko. Suma, kurios tikėjosi afrikietė, „susitraukė“ iki 300 eurų, tačiau galiausiai ir šių pinigėlių vaikinas mokėti nepanoro. Jis pasiryžo ir šią spalvingą istoriją papasakojo policijai. Švenčionių r. PK pareigūnai įvykį tiria ir primena, jog už savo veiksmus visada reikia atsakyti, o kartais ir pagal vieną ar kitą LR BK straipsnį.

Moralas paprastas - kai esi paauglys, dažniausiai nusiramini, išgirdęs suaugusiųjų palaikymą „Viskas bus gerai“. Kai paauglystė praeina, supranti, kad pažado „Viskas bus gerai“ galiojimas baigėsi, ir nėra jokių vaistų nuo konkretaus tavęs paties ir konkretaus tavo gyvenimo.

 

Parengė Vilniaus apskrities VPK

Valdymo organizavimo skyriaus Veiklos organizavimo poskyrio

vyresnioji specialistė Irena Pošiūnė

 
Reklaminis skydelis