Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2843
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13030
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89060
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Modernūs Adutiškio senelių namai jau atidaryti

2017 m. lapkričio 18 d., šeštadienis Nr.84 (1713)

Lapkričio 18 ir 19 dienomis nuo 10 iki 19 val. Adutiškio senelių namuose vyks Atvirų durų dienos – visi norintys galės apsilankyti juose ir apžiūrėti naujas gražias ir jaukias patalpas.

Netrukus čia įsikurs pirmieji senjorai – jų atvykimui viskas parengta, profesionalus kolektyvas – gydytojai, slaugytojos ir kt. – pasiruošęs darbui. Tiesiog stebėtina – kai visos šalies rajonų gydymo įstaigų vadovai beviltiškai skėsčioja rankomis, kad nėra gydytojų, į provinciją niekas nevažiuoja dirbti, čia, į Adutiškio senelių namus, sutiko visai darbo dienai vykti vilniečiai gydytojai. Gal vertėtų pasimokyti iš jauno verslininko, kaip organizuoti darbą?

Išgelbėtas ir naujam gyvenimui prikeltas buvusios parduotuvės pastatas Adutiškio centre šviečia nauju fasadu. Tai – naujieji, pradedantys savo veiklą ir rašyti savo istoriją nuo tuščio lapo Adutiškio senelių namai. Skamba jaukiai ir šiltai, be jokių ten įmantrybių – senjorų ar pensionų. Tokie pat jaukūs ir malonūs yra ir patys senelių namai, nors ir yra šiuolaikiški, su poilsio ir laisvalaikio erdvėmis, kompiuterine įranga, internetu. Atsižvelgta į visus šiuolaikinių senelių poreikius.

Ketvirtadienio vakarą pro naujųjų senelių namų langus liejosi šviesa ir muzika. Tai pirmas vakaras, kai pastatas pilnas žmonių. Iki tol čia plušėjo statybininkai, daug laiko praleisdavo visa širdimi atsidavęs savo idėjai – įkurti Adutiškyje senelių namus – verslininkas iš Vilniaus Žydrūnas Eimutis. Šįkart čia susirinko daug svečių, atvykusių į oficialų atidarymą. Adutiškiečiai džiaugiasi – ir gražu pažiūrėti, ir gyventojų miestelyje bus daugiau, ir darbo vietų, ir viltis, kad šis verslininko Ž.Eimučio projektas atgaivins miestelį, nes jis planuoja tolimesnę plėtrą – tvarkys dar vieną apleistą pastatą. Projektas unikalus tuo, kad verslininkas viską daro privačiomis lėšomis, be jokių europinių ar valdiškų paramų.

Atidarymo šventėje pasakytoje kalboje verslininkas Žydrūnas Eimutis labai dėkojo savo šeimai – žmonai, dukrelėms, mamai ir tėčiui už supratimą ir palaikymą. Labai didelė padėka ir rankos paspaudimas buvo skirtas auksarankiui statybininkui Almantui Steponėnui, kurio rankomis sukurtas visas namų grožis, taip pat visiems Lietuvos žmonėms, atsiliepusiems į kvietimą padovanoti šiam objektui baldų, nors jų visų atsidaryme ir nebuvo ir jie tų žodžių neišgirdo. Iš tiesų žmonės dosniai dovanojo, ir Ž.Eimutis jiems už tai labai dėkingas.

Išsamiai apie tai, kokios paslaugos bus teikiamos, kokios sąlygos sudarytos būsimiems senelių namų gyventojams, rašėme praėjusį šeštadienį.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis