Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3012
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13199
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89229
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paskelbus Šventos senelių namuose patikrinimo metu rastus pažeidimus, valdininkai sujudo. Bet ne pažeidimus taisyti, o atsirašinėti, nors iš esmės su viskuo sutinka...

2017 m. gruodžio 20 d., trečiadienis Nr.93 (1722)

Praėjusį šeštadienį rašėme, kad Socialinių paslaugų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atliko Švenčionių socialinių paslaugų centro patikrinimą ir įvertino Šventos senelių globos namuose teikiamų paslaugų kokybę. Vertinimo metu įstaigos veikloje nustatyti teisės aktų reikalavimų pažeidimai, kurių nepašalinus VISŲ, bus stabdomas licencijos galiojimas.

Atrodytų, nieko ypatingo neįvyko – paviešinome tai, kas nustatyta ir užfiksuota patikrinimo išvadoje. O kokios valdininkų reakcijos sulaukėme! Dvi savivaldybės valdininkės galimai „paragintos“ visa tai (išeitų, Socialinių paslaugų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos patikrinimo medžiagą!) išvadino absurdu, nesąmone. Jų mintys pasirodė po kovinga antrašte: „Melagingos žinios, ar sąmoningas informacijos iškraipymas. Nauja purvasklaidos auka – senoliais besirūpinanti įstaiga“. Stipru, tiesa? O štai turinyje – nieko stipraus. Visus minėtus faktus valdininkės dar kartą patvirtinto ir dar bandė dangstytis socialiniais darbuotojais, neva tai juos straipsnis įžeidė. Turbūt nereikia aiškinti, kad niekam ir į galvą neateitų dėl pažeidimų kaltinti darbuotojus. Tam yra valdžia, kuri turėjo užtikrinti, kad valstybinės institucijos globoje atsidūrę ir už išlaikymą susimokėję senoliai gautų reikiamą priežiūrą ir kokybiškas paslaugas, o įstaigos darbuotojai turėtų normalias darbo sąlygas.

Suprantu, skaitytojui viskas gana painu ir sunku suprasti, kur tiesa. Todėl siūlau perskaityti Socialinių paslaugų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atliko Švenčionių socialinių paslaugų centro patikrinimo, kurio metu buvo įvertinta Šventos senelių globos namuose teikiamų paslaugų kokybė, patikrinimo medžiagos išvadas (oficialaus dokumento kopiją).

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 

alt

 
Reklaminis skydelis