Mes turime 347 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4529
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20730
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96760
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. vasario 4 d., šeštadienis Nr.10 (1153)

Sučiupti naminės varytojai

Sausio 31 d. neprisistačiusi moteris Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams pranešė, kad miške netoli Danilavos kaimo gaminama naminė degtinė. Apie 13 val. pareigūnai, tikrindami suteiktą informaciją, nurodytame miške Švenčionių rajone, Pabradės seniūnijoje, Purviniškių kaime, aptiko 81 metų G.Č. ir jo 52 metų sūnų K.Č. Jie gamino namine degtinę. Pareigūnai paėmė aparatą naminei degtinei gaminti ir apie 2 l jau pagaminto viralo.

Dėl aparato naminei degtinei gaminti laikymo ir naminės degtinės gaminimo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d. (Neteisėtas namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto, denatūruoto ar techninio etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas). Numatoma bausmė – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

 

Pareigūnai griežčiau tikrino, ar vairuotojai bei keleiviai segi saugos diržus

Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus policijos pareigūnai nuo šių metų sausio 30 dienos iki vasario 5 dienos vykdo transporto priemonių vairuotojų ir keleivių saugos diržų, vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo kontrolės priemones.
Policija primena, kad visi automobiliu keliaujantys eismo dalyviai privalo užsisegti saugos diržus. Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad naudojimosi saugos diržais, taip pat motociklininko šalmais tvarkos pažeidimas užtraukia vairuotojams ar keleiviams baudą nuo vieno šimto iki dviejų šimtų litų.

Tiems, kurie jau ne pirmą kartą baudžiami už minėtą pažeidimą, bauda nuo dviejų šimtų iki trijų šimtų litų arba teisės vairuoti transporto priemonės atėmimą vienam mėnesiui.

Praėjusiais metais už minėto straipsnio pažeidimą buvo nubausta 312 pažeidėjų. Policija primena vairuotojams ir keleiviams, kad Kelių eismo taisyklių ignoravimas sukelia skaudžias pasekmes. Praėjusiais metais Švenčionių rajone žuvo 4 žmonės, buvo sužeista 11 keleivių.

 

Jaunuolis santykius vėl aiškinosi kumščiais

Pastaruoju metu Švenčionėlių mieste vykstantys įvykiai yra tiek žiniasklaidos, tiek ir policijos didelio dėmesio centre. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas ypatingą dėmesį skiria viešajai tvarkai ir teisės pažeidimams išaiškinti Švenčionėlių mieste ir jo apylinkėse. Pasirodo, švenčionėliškių santykių aiškinimuisi nekliudo nei dideli šalčiai, nei padidintas policijos dėmesys. Šį kartą, sausio 30 d. vakare, į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatą kreipėsi sumuštas 28-erių metų Švenčionėlių seniūnijos gyventojas M.K. Nukentėjusysis aiškino, kad būnant Švenčionėlių mieste, prie parduotuvės, jį pasitiko iš matymo pažįstamas vaikinas, kuris vartodamas necenzūrinius žodžius elgėsi įžūliai ir jam kumščiu kelis kartus sudavė, o pargriuvus įspyrė kelis kartus į įvairias kūno vietas.

Dėl šio įvykio Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas) 1 d. (tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Tirdami šį įvykį Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė ir sulaikė įtariamąjį 18-os metų Švenčionėlių miesto gyventoją E.S. Sulaikymo metu E.S. buvo ne itin taikiai nusiteikęs, vartojo necenzūrinius žodžius, įžeidinėjo ir pasipriešino savo pareigas atliekantiems kriminalistams. Todėl įtariamajam E.S. pareikšit įtariami ne tik pagal LR BK 284 str. dėl viešosios tvarkos pažeidimo, bet ir pagal LR BK 286 str. (pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui), (tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.).

Kadangi E.S. tai jau nebe pirma pažintis su policija, nes šių metų sausio 23 dieną, minėtam jaunuoliui jau buvo pateiktas įtarimas dėl savavaldžiavimo Švenčionėlių mieste ir jam buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, šių metų vasario 1 d., Švenčionių rajono apylinkės teismas įtariamajam E.S. skyrė griežtesnę kardomąją priemonę – suėmimą. Įvykis tiriamas.

 

Švenčioniškis ruošėsi parūkyti narkotinių medžiagų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, vykdydami narkotinių medžiagų platinimo bei vartojimo prevenciją Švenčionių rajone, šių metų vasario 1 dieną, turėdami pakankamai pirminės informacijos apie galimą narkotinių medžiagų gabenimą, Švenčionių mieste, Vilniaus gatvėje, sulaikė Švenčionių rajono gyventoją Š.L., gim. 1992 m. Atlikus pastarojo asmens kratą, jo rūbuose surasti du plastikiniai užspaudžiami maišeliai su augalinės kilmės medžiaga, kaip įtariama tai narkotinė medžiaga. Įtarus, kad vaikinas narkotines medžiagas nešėsi namo, buvo atlikta krata Š.L. gyvenamojoje vietoje, kambaryje surastas savadarbis įrenginys, skirtas narkotinių medžiagų rūkymui (bongas). Jaunuolis į policijos akiratį pakliūna jau ne pirmą kartą.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, pagal LR BK 259 str. 1 d. (tas, kas neteisėtai įgijo, laikė, gabeno narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.). Įtariamasis Š.L. po apklausos paleistas. Įvykis tiriamas.

 

Sušalo?

Pabradėje, prie savo namo, aptikta negyva moteris. Policija kol kas neturi duomenų, ar ji mirtinai sušalo. Jos mirties priežastis nustatinėjama.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 

 
Reklaminis skydelis