Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1101
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19645
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66971
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kalėdiniai zontiečių padėkos preliudai

2017 m. gruodžio 30 d., šeštadienis Nr.95 (1724)

Šį kartą ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos ilgametei lietuvių kalbos mokytojai ir direktorei Vandai Pranciškai Štuikienei

Kai į langą tyliai beldžiasi Šventos Kalėdos, kai gatvės kvepia žaliaskarėmis eglutėmis, o namai neapsakomai saldžiu meduolių kvapu, Vilniaus Zonta klubas gruodžio 18 dieną susirinko į nuostabų renginį Vilniuje esančiame Lietuvos Muzikos ir teatro muziejuje į mokytojų – buvusių ir esamų – pagerbimo vakarą. Zonta organizacija – tai šimtametes tradicijas turinti pasaulinė moterų organizacija, kurios vienas iš pagrindinių tikslų yra moters gerovė, jos išsilavinimas, moters saugumas, sveikata. Zonta International įkurta Amerikoje, ir dabar jau vienijanti klubus iš 70 pasaulio šalių. Tai visuomeninė organizacija, kurios veiklos sritys yra sveikata, kultūra, švietimas, socialiniai projektai. Kasmet susirenkame į renginius, kuriuos pačios narės organizuojame ir kurių metu vykdome visuomenei naudingą veiklą arba, kaip šiais metais, pagerbiame nusipelniusius visuomenei asmenis.

Kodėl šiais metais – MOKYTOJAI?

Mokytojas, mokykla – mūsų visų pradžia, mokyklos takeliu iškeliaujame į platųjį pasaulį ir dabar šie žodžiai kaip niekada aktualūs. Mūsų šalies mokytojų išmokyti ir išauginti vaikai darbuojasi daugelyje pasaulio šalių. Mokytojas yra ta graži ir gerbtiniausia profesija, kuriai ir skyrėme Kalėdų padėkos vakarą.

Dėkodama Vilnius Zonta klubo narėms už tai, kad vieningai parėmė mano pasiūlytą kandidatę, kad tarp puikių nusipelniusių mokytojų, kurias galime pagerbti, norime matyti ir ilgametę Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos buvusią lietuvių kalbos mokytoją bei direktorę Vandą Prancišką Štuikienę, kurios pagerbimas – tai lašelis padėkos mokytojai už jos ilgus darbo metus šioje mokymo įstaigoje, už mokytojais išaugintus du savo vaikus. Tai ir padėka visai Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos bendruomenei, esamiems ir buvusiems nuostabiems mokytojams, kurie negailėdami savo laiko ir jėgų moko ir mokė jaunąją kartą.

Vanda Pranciška Štuikienė pasižymi dar vienu išskirtinumu – ji pati išaugino ir išauklėjo du vaikus mokytojus: sūnų R.Štuikį, kūno kultūros mokytoją Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje ir dukrą J.Keturkienę, lietuvių kalbos mokytoją Vilniuje. Todėl šios pedagogės ir direktorės pagerbimas kartu simboliškai reiškia ir visos mokytojo profesijos, mokyklos bendruomenės pagerbimą.

Renginio metu buvo pagerbti ir apdovanoti septyni, tik septyni, garbūs ir nusipelnę mokytojai. Aušra Voverienė, Turgelių Aistuvos gimnazijos dabartinė ir ilgametė direktorė, gimnazijos, su kuria Vilniaus Zonta darbuojasi jau nemažą skaičių metų. Kita nominantė, kurią pasiūlė Vilniaus miesto savivaldybė kartu su Zonta klubu: S.Neries gimnazijos ilgametė anglų kalbos mokytoja Stefanija Kasiulaitienė, tarp kurios mokinių buvo ir mūsų šalies Prezidentė Jos Ekscelencija Dalia Grybauskaitė. Pagerbėme dvi ilgametes bei nusipelniusias Balio Dvariono mokyklos mokytojas. Abi mokytojos – Raisa Klevinskienė bei Danutė Joana Akelytė-Reimerienė – mokė vaikus pažinti muzikos pasaulį, jį mylėti. Jas pasiūlė pagerbti Balio Dvariono muzikos mokykla bei Zonta klubas. Apdovanojome Kalvelių mokyklos atstovę Albiną Piščiakienę, mokyklos, su kuria Vilniaus Zonta klubą sieja bendrystės projektai. Apdovanotas jaunos kartos atstovas Audrius Pševlockis, kurį pagerbė Zonta klubas. Tai simbolinis Zontos palinkėjimas jaunimui, jauniesiems mokytojams, lyg žiburėlis, kuris jauną mokytoją veda šios profesijos keliu ir šviečia vaikams – šis Zonta klubo pasiūlytas atstovas yra Vilniaus Žemynos progimnazijos anglų kalbos mokytojas. Visi mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais, kalėdinėmis dovanėlėmis bei nuostabiu koncertu.

Renginyje dalyvavo bei susirinkusius pasveikino prie kalėdinių angelų ir advento vainiko, labai simboliškai palinkėjo visiems būti patriotais ilgametė Švenčionių Zigmo Žemaičio mokyklos istorijos mokytoja bei direktorės pavaduotoja Regina Ramelienė.

Koncertavo Varėnos muzikos mokyklos kolektyvas „Bruknelė“, kuriam vadovauja zontietė Asta Kašėtienė bei solistas maestro V.Noreikos mokinys Dingelis.

Norime nuoširdžiausiai visiems Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos mokytojams palinkėti daug sveikatos, stiprybės bei ištvermės, o mokiniams visada gerbti savo mokytojus. To linkiu Vilniaus Zonta klubo bei asmeniškai savo vardu.

Vilnius Zonta klubo narė,

Vilnius Zonta klubo 2014-2016 kadencijos Prezidentė

Lietuvos Zonta valdybos narė

Rasa RAMELYTĖ BIRUTIENĖ