Mes turime 426 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4622
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14809
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90839
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Naujųjų metų naktį išdaužyti buvusio vicemero parduotuvės langai

2018 m. sausio 6 d., šeštadienis Nr.1 (1725)

Švenčionėliuose siautėjo chuliganai, jiems talkino tamsa

Naujametę naktį Švenčionėliai skendėjo aklinoje tamsoje. Tokių tamsių švenčių švenčionėliškiai neprisimena. Net kai šalyje buvo paskelbta krizė, taupant lėšas buvo trumpinamas gatvių apšvietimo laikas, šventiniu Kalėdų-Naujųjų metų laikotarpiu šviesos degdavo pernakt. Kodėl šiais metais, kai rajono biudžetas perteklinis, Naujųjų metų naktį net miesto centre užgeso šviesa?

Visi žino, kieno draugas – tamsa... Būtent tada, kai miesto centras paskendo tamsoje, buvo išdaužyti nemažais akmenimis K.Trapiko šeimai priklausančios UAB „Gieva“ parduotuvės (prekiauja baldais ir buitine technika) trys didžiuliai langai. Kažkodėl ne šalia esančios liberalų būstinės ar vaistinės, ar priešais esančios didelės statybinių medžiagų parduotuvės su dideliais langais, o būtent „Gievos“ langai. Vieną nusikaltimo įrankį surado policija, dar du gana didelius gražius laukų akmenis parduotuvės viduje rado savininkai.

Sausio 1 d. apie 3.30 val. išdaužus langus suveikė signalizacija. Ir saugos firma, ir policija atvyko operatyviai, surinko įkalčius. Šiuo metu vyksta tyrimas, tikslinamos kai kurios aplinkybės. Ketvirtadienį parduotuvės savininkai dar nebuvo informuoti apie rezultatus.

Iš to, kas viešai žinoma, galima daryti keletą išvadų. Pirma, tai buvo akivaizdus chuliganizmas, nusikaltėlių prekės nedomino – jie tiesiog daužė langus. Antra, nusikaltėliai buvo viską suplanavę ir pasiruošę iš anksto. Langai išdaužyti gana dideliais akmenimis, kokie gatvėje nesimėto. Trečia, tai ne vaikėzų darbas. Vyrukai buvo stiprūs – išdaužti stiklo paketą reikia jėgų ir nemažo akmens.

Švenčionėlių miesto centrą stebi vaizdo kameros, už kurias savivaldybė kloja nemažai biudžeto lėšų. Kaip valdžia sako – mūsų saugumui. Tik kur tas saugumas? Kamerų stebimoje teritorijoje išdaužyti parduotuvės langai. O ketvirtadienį nusikaltėliai dar nebuvo nustatyti.

Anksčiau rajono miestuose sumontuotos vaizdo kameros buvo policijos žinioje. Jų dėka tuo metu net keli liberalams artimi asmenys (vienas jų – dabartinio mero dėdė) buvo nustatyti ir nuteisti dėl muštynių su romais. Policijos budintis nuolat stebėdavo kameras, tuoj pat reaguodavo į pažeidimus. Dabartinė savivaldybė perėmė kameras savo žinion. Nuo tada neliko nuolatinio stebėjimo, vadinasi, nustatyti nusikaltėlį karštais pėdsakais liko mažiau galimybių, tad kažkam tapo drąsiau mėtyti akmenis. Tiesa, savivaldybė turi kamerų įrašus, bent jau turėtų turėti. Kiek iš jų naudos, netrukus ir įsitikinsime.

Šią parduotuvę nusikaltėliai atakuoja ne pirmą kartą. Maždaug prieš metus į parduotuvę pro langą buvo įmestas Molotovo kokteilis. Tada žmonės kalbėjo, kad tai galimai perspėjimas nepaklusniam vicemerui. Tuo metu meras jau atvirai reiškė nepasitenkinimą atvirai ir principingai reiškiančiu savo nuomonę pavaduotoju. Chuliganas buvo surastas, bet užsakovo tąkart pareigūnai nenustatė. Ir štai po metų vėl kartojasi tas pats scenarijus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis