Mes turime 159 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1762
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4485
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56773
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skelbia kvietimą gyvulių augintojams

2018 m. sausio 13 d., šeštadienis Nr.3 (1727)

Valstybinė gyvulių veislininkystės priežiūros tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2015 m. balandžio 24 d. įsakymu Nr. 3D-332 „Dėl pagalbos grynaveisliams ūkiniams gyvūnams įsigyti įgyvendinimo taisyklių patvirtinimo“ skelbia kvietimą teikti paraiškas gauti valstybės pagalbą grynaveisliams ūkiniams gyvūnams įsigyti.

Paraiškos ir kiti dokumentai teikiami nuo2018 m. sausio 15 d. iki 2018 m. vasario 13 d. Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos vyriausiesiems specialistams – valstybiniams veislininkystės inspektoriams pagal žemės ūkio ir kaimo valdos registracijos vietą, asmeniškai, per įgaliotą asmenį, per kurjerį arba registruota pašto siunta.

Pareiškėjai gali būti tik aktyvūs fiziniai arba juridiniai asmenys – žemės ūkio valdos valdytojai, laikantys mėsinių galvijų, avių ir ožkų bandą ir siekiantys pagerinti laikomų gyvulių bandų genetinę kokybę aukštos veislinės vertės gyvuliais.

Bus kompensuojama iki 30 proc. grynaveislių mėsinių galvijų, grynaveislių avių ir ožkų  pirkimo kainos, bet ne daugiau kaip: už grynaveislių mėsinių galvijų bulių reproduktorių – 1 300 Eur; už grynaveislių mėsinių galvijų telyčią – 1 000 Eur; už grynaveislį aviną reproduktorių – 200 Eur; už grynaveislę avį – 65 Eur; už grynaveislį ožį reproduktorių – 100 Eur; už grynaveislę ožką – 65 Eur.

Įsigyjami grynaveisliai mėsiniai galvijai privalo būti įrašyti į atitinkamą mėsinių galvijų kilmės knygą. Buliai turi būti įrašyti į ne žemesnį kaip kilmės knygos A poskyrį (iš kitų šalių įvežti buliai turi būti įrašyti į aukščiausią kilmės knygos skyrių). Telyčios turi būti nesiveršiavusios ir įrašytos į ne žemesnį kaip kilmės knygos B poskyrį (iš kitų šalių įvežtos telyčios turi būti įrašytos į pagrindinį kilmės knygos skyrių).

Grynaveislės avys turi būti iki pirmosios vados. Ir avys, ir avinai turi būti įvertinti ne žemesne nei I klase. Grynaveislės ožkos turi būti iki pirmosios vados. Ožkos ir ožiai turi būti įvertinti ne žemesne kaip elito klase (perkamos iš kitų šalių grynaveislės ožkos ir ožiai turi būti įvertinti tik aukščiausia klase).

Perkami grynaveisliai ūkiniai gyvūnai turi būti suženklinti ir atpažįstami.

Pažymime, jog trūkstant lėšų iš dalies kompensuoti išlaidoms už įsigyjamus grynaveislius ūkinius gyvūnus, pirmumas teikiamas pareiškėjams, kurių ūkiniai gyvūnai jau dalyvauja pripažintų veislininkystės institucijų selekcinėse programose ir (arba) kurievertina bulius pagal palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes, ir (arba) kurių laikoma ūkinių gyvūnų banda turi veislyno statusą, ir (arba) kuriems dar nebuvo skirta pagalba pagal šią priemonę (naujovė, pirmumas teikiamas ir tiems gyvulių laikytojams, kurie pirmą kartą teiks paraišką).

Paraiškos formą galima rasti Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2015 m. balandžio 24 d. įsakymo Nr. 3D-332 „Dėl pagalbos grynaveisliams ūkiniams gyvūnams įsigyti įgyvendinimo taisyklių patvirtinimo“ 1 priede.

Pareiškėjas po paraiškos užregistravimo turi teisę raštu pranešti Tarnybai apie pateiktos paraiškos atšaukimą ir pateikti naują paraišką kvietimo teikti paraiškas metu. Pareiškėjui raštu pranešus apie pateiktos paraiškos, kuri jau yra užregistruota, atšaukimą, Tarnyba jo prašymu išregistruoja paramos paraišką, vertinimo procedūra pagal tokia paraiška nutraukiama.

Atkreiptinas dėmesys, jog pareiškėjai, kurie bus patvirtinti žemės ūkio ministerijos kanclerio potvarkiu paramos gavėjais, tačiau neįsigis gyvulių ir nepateiks dokumentų, pagrindžiančių jog įsigyti negalėjo dėl nuo jų valios nepriklausančių (Taisyklių 40.2 papunktis) priežasčių, bus sankcionuojami., t. y. neteks teisės teikti paraiškos kitam kvietimui pagal šią priemonę.

Papildomos informacijos apie paraiškas galima gauti telefonu 8 616 06 337.

Irena Volkova

Vyriausioji specialistė – valstybinė veislininkystės inspektorė (Ignalinos, Švenčionių, Šalčininkų ir Vilniaus raj.)

 
Reklaminis skydelis