Mes turime 410 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3914
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29044
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76370
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Renovacijos grimasos Švenčionyse: gyventojai šaukiasi net Prezidentės pagalbos

2018 m. sausio 20 d., šeštadienis Nr.5 (1729)

Neapsikentę tokio nesiskaitymo su gyventojais ir jų nuomonės nepaisymo, Švenčionių miesto Taikos g. 11 namo gyventojai sukilo prieš valdininkų prievartą. Pajutę, kad už juos nori nuspręsti valdininkai, o mokėti teks jiems, šio namo gyventojai surinko parašus ir pirmiausia kreipėsi į rajono merą bei seniūnę, tikėdamiesi pagalbos iš valdžios, kuri „arčiausiai žmogaus“, bent jau taip sakoma. Kad jie nesutinka dalyvauti renovacijoje, pasirašė 49 butų savininkai iš 58 ir tik 9 pritarė renovacijai. Atrodytų, gyventojų sprendimas aiškus, bet tik ne dabartinei rajono valdžiai, kuri gyventojus skaudžiai nuvylė – nuo praėjusių metų spalio mėnesio net atsakymo neatsiuntė, nors pagal įstatymą privalo.

Esmė tame, kad, kaip tvirtina redakcijoje apsilankę namo atstovai, jų namas labai geras, šiltas, vienas iš naujausių. „Butuose 26 laipsniai šilumos – kam mums ta renovacija“, - piktinosi vieno buto gyventojas. Pasirodo, žmonės prašė, kad mažiau šilumos tiektų, nes per karšta. Atsakymas buvo netikėtas. Šilumos mazgą prižiūrintis asmuo sakė, kad jam uždrausta mažinti šilumą. Gyventojai piktinasi, kad „Švenčionių švara“, kuri ir šilumos tiekimą reguliuoja, ir renovacijai vadovauja, galimai taip bando įrodyti, jog namas sunaudoja daug šilumos ir todėl reikia renovuoti.

Žmonės pagalbos kreipėsi į Prezidentę ir Aplinkos ministeriją. Vienas atsakymas jau gautas, bet valdžiai tai nė motais.

Nors prieš namo renovaciją pasisakė 86 proc. butų savininkų, sausio 19 d. paskelbtas balsavimas už investicinį projektą, pasirenkant iš dviejų. Gyventojai įtaria, kad dalies gyventojų pritarimą bandoma išgauti apgaulės būdu. Panaši istorija Švenčionyse jau buvo. Istorija turės tęsinį, nes jau įsijungė respublikinė institucija.

Mūsų inf.