Mes turime 349 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6204
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28091
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72074
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Konkurse – sėkmingi mūsų rajono jaunųjų pianistų pasirodymai

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis Nr.11 (1154)

Vilniaus muzikos mokykloje „Lyra“ sausio 27-28 d. vyko respublikinis V tarpmokyklinis mažųjų pianistų etiudų konkursas „Besivejant natą“. Konkurse dalyvavo ir sėkmingai pasirodė Švenčionėlių ir Švenčionių meno mokyklų mokiniai. Iš Švenčionių meno mokyklos konkurse dalyvavo Lilijos Girulskienės fortepijono 1 klasės mokinė Deimantė Rakštelytė, kuri buvo apdovanota diplomu už muzikalumą.

Itin gausiai dalyvavo ir sėkmingai konkurse pasirodė Švenčionėlių meno mokyklos mokinių grupė: Lukas Kuleš, Karina Pokaliuk, Julius Bankauskas, Jevgenij Prokofjev (mokytoja Stela Turica), Erika Vilkoitytė, Arnoldas Leleika.

Jau seniai savo talentu, darbštumu ir muzikiniais gebėjimais šeimą, mokytojus ir draugus džiuginantis Lukas Kuleš tapo konkurso laureatu (mokytoja L.Šidlauskienė). tos pačios mokytojos mokinė Karina Pokaliuk apdovanota diplomu už virtuoziškumą, o Julius Bankauskas (mokytoja M.Tkačenko) - diplomu už muzikalumą.

Visi kiti konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir dovanėlėmis.

Sausio 28 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos koncertų salėje vyko šventinis koncertas, kurio metu ir buvo pasveikinti bei apdovanoti laureatai, diplomantai ir dalyviai.

Šventiniame koncerte grojo Luko Kuleš ir Arnoldo Leleikos ansamblis (mokytoja L.Šidlauskienė) iš Švenčionėlių meno mokyklos ir L.Girulskienės ir Giedriaus Lingės mokiniai Damiana Matuškevičiūtė ir Eglė Šinkūnaitė iš Švenčionių meno mokyklos.

Konkursantus vertino autoritetinga komisija: doc. Aleksandra Žvirblytė iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos, doc. Giedrė Gabnytė iš LMTA ir vyr. mokytoja Ramunė Dačinskienė ir Vilniaus muzikos mokyklos „Lyra“.

Irena POŽĖLIENĖ