Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5042
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15229
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91259
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Susitikimas su Nepriklausomybės Akto signataru

2018 m. sausio 24 d., trečiadienis Nr.6 (1730)

Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti, TAU klausytojai su Pedagogų švietimo centro darbuotojų pagalba organizavo susitikimą su Nepriklausomybės Akto signataru Česlovu Juršėnu bei išvyką į Lietuvos radiją ir televiziją, Vilniaus televizijos bokštą.

Česlovas Juršėnas papasakojo apie 1917 ir 1918 metų Lietuvių konferencijos istorinę įtaką Lietuvos valstybės atkūrimui, apie jų svarbą, atsakė į klausimus.

Ekskursijos metu susipažinome su Lietuvos radijo ir televizijos istorija, aplankėme radijo studijas, matėme, kaip vyksta laidų paruošimas, kaip šiandien gyvena Lietuvos nacionalinis radijas. Mums parodė pirmąją televizijos studiją, kurioje prasidėjo jos istorija, o šiandien čia filmuojama populiariausia laida vaikams „Gustavo enciklopedija“.

Muziejuje yra garso ir vaizdo dokumentai, leidiniai, periodika, muziejinę vertę turinti aparatūra bei įranga, jos detalės, radijo imtuvai, televizoriai ir kiti eksponatai, pasakojantys apie radijo ir televizijos raidą Lietuvoje, iškiliausius šioje srityje dirbusius žmones. LRT muziejus įkurtas 1997 m. Jis atviras visiems lankytojams. Čia rengiamos pažintinės ir teminės ekskursijos. Muziejaus nuolatinė ekspozicija išdėstyta vienoje salėje, tamsiajame koridoriuje, kuriame pristatoma radijo ir televizijos istorija bei tragiškieji Sausio 13-osios įvykiai. Muziejuje viską išsamiai paaiškino Raimonda Impolevičienė.

Vėliau aplankėme televizijos bokštą, kur 165 m aukštyje įrengta kavinė „Paukščių takas“. Bokšto dalis, kurioje įrengta kavinė, sukasi aplink savo ašį. Giedrą dieną per 45 minutes, per tiek laiko apsisuka apžvalgos ratas, galima apžvelgti visą Vilnių.

Iš kelionės grįžome pilni įspūdžių ir naujų žinių.

Valerij JEMELJANOV

 
Reklaminis skydelis