Mes turime 271 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2418
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20962
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68288
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. sausio 31 d., trečiadienis Nr.8 (1732)

Švenčionyse vėl sumuštas jaunuolis

Sausio 28 d. apie 20 val. Švenčionyse, Strūnaičio-Partizanų g. sankryžoje, šalia parduotuvės, grupė jaunuolių (vienas iš matymo pažįstamas) sumušė jaunuolį (g. 2000 m.) ir nepilnametį (g. 2001 m.). Nukentėjusieji dėl veido sumušimų, suteikus med. pagalbą, gydomi ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str.

 

Parduotuvės Pabradėje ir Švenčionyse apiplėštos kas valandą

Sausio 26 d. apie 14 val. 10 min. Pabradėje, Arnionių g., į parduotuvę užėjo jaunuolis, kuris iš kasos aparato pagriebė 1057 eurus ir pabėgo.

Sausio 26 d. apie 15 val. 35 min. Švenčionių r., Adutiškio g., į parduotuvę užėjo jaunuolis, kuris iš kasos aparato pagriebė 3610 eurų ir pabėgo.

Policijos departamento inf.

 

Pasieniečiai iš Neries vėl traukė kontrabandinę ledo lytį

Antradienį, sausio 23 d., paryčiais Pavoverės pasieniečiai jau trečią kartą per pastarąją savaitę iš Neries traukė ledo lytį. Šįkart kontrabandiniai rūkalai buvo plukdomi ant jos viršaus. Prieš tai dukart kontrabandininkai rūkalus buvo pritvirtinę po lytimis.

Antradienį paryčiais VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai vaizdo stebėjimo sistema vėl užfiksavo, kad tarp gausybės lyčių upe plaukia viena įtartina. Šioje vietoje ties Švenčionių rajono Molių kaimu upės viduriu eina siena su Baltarusija.

Buvo nuleista tarnybinė valtis, kad būtų galima lytį partempti į krantą. Paaiškėjo, kad ant lyties buvo uždėti du ryšuliai, kuriuose – 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai pradėjo administracinę teiseną.

Pastarąją savaitę tai buvo jau trečias atvejis, kai Pavoverės pasieniečiams teko iš Neries traukti įtartinas ledo lytis. Praėjusį penktadienį (sausio 19 d.) ir šeštadienį (sausio 20 d.) VSAT pareigūnai ištraukė du baltarusiškų cigarečių krovinius po pusantro tūkstančio pakelių. Jie buvo slepiami po lytimis, kurioms plaukiant upe matėsi tik jų paviršius. Kroviniai buvo po vandeniu ir plika akimi nepastebimi.

Tokius krovinius Baltarusijos pusėje kontrabandininkai nuleidžia tikėdamiesi, kad srovė krovinį nuneš iki Lietuvos kranto. Čia bendrininkai turi ištraukti rūkalus iš upės ir skubiai nugabenti į Lietuvos gilumą. Pavoverės pasieniečiai sieną Nerimi kontroliuoja šiuolaikine vaizdo stebėjimo sistema ir visą situaciją mato kaip ant delno.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija.

VSAT inf.

 

Ugniagesiai lankys gyventojus ir mokys gyventi saugiau

Nuo vasario 1 d. iki metų pabaigos Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas šalyje organizuoja prevencinę akciją „Gyvenkime saugiai“. Jos metu valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai ir ugniagesiai gelbėtojai ketina aplankyti apie 100 tūkst. gyvenamųjų būstų visoje Lietuvoje, konsultuoti gyventojus ir teikti jiems praktinius patarimus saugios aplinkos ir saugaus būsto klausimais. Svarbiausias šios akcijos tikslas – ugdyti šalies gyventojų saugios gyvensenos įpročius, gerinti gyvenamųjų būstų gaisrinę saugą ir skatinti gyventojus namuose įsirengti autonominius dūmų detektorius.

Pernai gaisruose iš viso žuvo 103 žmonės. Gyvenamosios paskirties pastatuose kilo 2342 gaisrai, t. y. ketvirtadalis visų gaisrų. Juose žuvo 91 gyventojas, iš jų ir 3 vaikai. Palyginti su 2016 m., gaisrų skaičius gyvenamosios paskirties pastatuose padidėjo net 29 proc. Kad tokių nelaimių būtų mažiau, pats efektyviausias būdas yra įsirengti autonominius dūmų detektorius. Pernai šalyje, suveikus šiems detektoriams, buvo išgelbėta ne viena gyvybė. Neretai gaisrai kyla naktį, tad, turint šį prietaisą namuose, šaižus jo garsas prikelia iš miego ir tragedijos dažniausiai pavyksta išvengti.

Kaip ir praėjusiais metais, priešgaisrinės priežiūros inspektoriai ir ugniagesiai, lankydami gyventojus, domėsis, ar tvarkingos jų būstuose krosnys, elektros instaliacija, ar valomi dūmtraukiai, nes dažniausiai gaisrai gyvenamuosiuose namuose ir kyla dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi, elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų ir krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų.

PAGD inf.