Mes turime 175 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1033
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4426
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51752
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vasario 16-osios minėjimas Signatarų namų Lietuvos nacionaliniame muziejuje

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis Nr.11 (1154)

Šiais metais Signatarų namuose, Lietuvos nacionalinio muziejaus filiale, buvo organizuotas mokinių meninės kūrybos konkursas, skirtas Vasario 16-ajai, Lietuvos nepriklausomybės dienai paminėti. Konkursas vyko dviem etapais. Pirmasis etapas vyko rajonų mokyklose, studijose, būreliuose, mokinių meninės kūrybos centruose. Jame galėjo dalyvauti 10-18 metų mokiniai. Atrinkti ir į Vilnių išsiųsti tik geriausi darbai. Tarp jų buvo ir mano darbas. Antrasis vertinimo etapas vyko Vilniuje, Signatarų namuose. Darbus vertino Signatarų namų, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos dailininkų sąjungos atstovai. Atrinko tik 29 darbus, iš kurių bus spausdinami atvirukai ir plakatai. Geriausių piešinių tarpe buvo ir mano, pačios jauniausios laureatės, grafikos darbas.

Sausio 27 dieną, penktadienį, mes su dailės mokytoja Janina Dindiene buvome pakviestos į iškilmingą šventę, kurioje buvo apdovanoti konkurso laureatai. Nepaprastai graži Signatarų rūmų aplinka, patalpos sieną puošia dailininko Petro Kalpoko paveikslas „Signatarai“. Į puošnią salę buvo pakviesti Lietuvos mokiniai. Visus lydėjo džiugi nuotaika ir labai gera atmosfera. Meilutė Peikštenienė — LNM Signatarų namų vedėja mokiniams ir mokytojams įteikė diplomus bei atminimo dovanas. Sveikinimo žodžiu tarė prof. Juozas Galkus, prof. Albertas Gurskas. Vėliau visi puotavome prie didžiulio vaišių stalo, susipažinome su visų laureatų darbais. Šventę vainikavo turininga ir įspūdinga ekskursija po Lietuvos nacionalinį muziejų Signatarų namuose.

Man dar tik dešimt metų, o jau supratau, kad menas ugdo ne tik estetinį skonį, bet ir politinį ir tautinį žmonių nusiteikimą.

Judita GUČAITĖ
Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos 5c klasės mokinė