Mes turime 165 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1359
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4752
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52078
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gražiausios lietuviškos dainos skambėjo Lietuvai

2018 m. kovo 14 d., trečiadienis Nr.19 (1743)

Šiemet Lietuva mini valstybingumo šimtmetį. Šiai datai skirtų renginių maratonas, prasidėjęs dar pora dienų prieš Vasario 16-ąją, tęsis iki pat birželio 30 – liepos 6 dienomis vyksiančios Lietuvos šimtmečio dainų šventės. Dar vienas gražus ir šiltas renginys, įsipynęs į šimtmečio renginių pynę, buvo kovo 9 d. Švenčionių kultūros centre vykęs rajoninis lietuviškų dainų konkursas „Dainuoju Lietuvai“, skirtas Lietuvos šimtmečiui ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Konkursą organizavo Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija. Nuo 2014 m. Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje organizuojamas tarpklasinis konkursas šiemet išaugo ir tapo rajoniniu. Į beveik porą valandų trukusį konkursą suvažiavo visų rajono mokyklų ir darželių auklėtiniai, kurie varžėsi keturiose kategorijose: darželinukai, pradinukai, 5-8 kl. ir 9-12 kl.

Konkurso pradžioje dalyvius pasveikino ir sėkmės palinkėjo Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Teresa Sansevičienė ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorė Rima Razmienė. Po to į sceną buvo pakviesti ir pasveikinti konkurse dalyvavusių kolektyvų meno vadovai.

Renginio pradžioje buvo sugiedotas Lietuvos himnas. Konkursą „Dainuoju Lietuvai“ pradėjo patys mažiausi dainorėliai – rajono darželių auklėtiniai. O paskutinieji pasirodė vyriausieji – 9-12 kl. mokiniai. Konkurse skambėjo pačios gražiausios, jausmingiausios lietuviškos dainos, skirtos Lietuvai.

Taigi pačiais geriausiais darželių grupėje buvo pripažinti Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ auklėtiniai. Pradinių klasių grupėje geriausiais tapo Švenčionių pradinės mokyklos pradinukai. 5-8 klasių grupėje geriausi ir vieninteliai dalyvavę buvo Švenčionėlių progimnazijos moksleiviai, o 9-12 klasių grupėje geriausi ir nepakartojami buvo Pabradės „Ryto“ gimnazijos moksleiviai.

Vertinimo komisijai buvo labai nelengva išrinkti geriausius kolektyvus, nes visi dalyviai buvo fantastiški ir neparkartojami, kartu su kolektyvais žinomas lietuviškas dainas dainavo visa salė, tad Padėkomis buvo apdovanoti visi dalyvavę konkurse. Jiems buvo skirtos nominacijos už originaliausią, patriotiškiausią, ritmiškiausią, energingiausią, daugiausiai žiūrovų simpatijų pelniusį ir t.t. pasirodymus.

Kai kuriuos renginio dalyvius bus galima išgirsti liepos 6-ąją Švenčionyse vyksiančiame renginyje „100 dainų Lietuvai“.

Zita PAULIUKEVIČIENĖ