Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3152
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13339
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89369
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. kovo 17 d., šeštadienis Nr.20 (1744)

Gaisruose žuvo trys žmonės

Kovo 6 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie Baliulių kaime degantį gyvenamąjį namą.

Apie šeštą valandą vakaro Švenčionių PGT pareigūnams lokalizavus gaisrą, namo viduje, kambaryje, šalia lovos rastas ant grindų gulintis apdegęs lavonas, su smarkiai nudegusiomis galūnėmis. Velionio tapatybė ir lytis nenustatyta. GMP medikai, apžiūrėję įvykio vietą, konstatavo mirties faktą ir apdegusį neaiškios lyties lavoną nukreipė į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių, mirties priežasčiai nustatyti.

Kovo 13 d. gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone, Magūnų kaime, dega individualus gyvenamasis namas. Viename iš kambarių degė sofa. Ugniagesiai virtuvėje ant grindų rado 61-erių metų vyro kūną, o kambaryje – 66-erių metų moters kūną. Įvykis tiriamas.

 

Rastas miręs ant kelio

Švenčionių r. PK kovo 6 d. gavo pranešimą apie lavoną, aptiktą gulintį ant kelio, besidriekiančio tarp Mozūriškės ir Prūdiškės kaimų (Labanoro sen.), važiuojamosios dalies. Pirminiais duomenimis tai 58 metų vyro lavonas be išorinių smurto žymių.

Lavonas mirties priežasčiai nustatyti buvo nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Nusižudė

Švenčionių r. PK kovo 8 d. gavo pranešimą apie Degutiškės kaime rastą lavoną. Paaiškėjo, kad 52 metų giminaitis netoli savo namų prie griovio aptiko pasikorusio savo brolio lavoną. Ant lavono išorinių smurto žymių nebuvo. Į įvykio vietą atvykę GMP medikai konstatavo 49 metų vyro mirtį. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Rasta mirusi

Kovo 9 d. lavonas aptiktas Pabradės miestelyje. Apie trečią valandą nakties į namus grįžęs 55 metų vyras rado savo sugyventinės lavoną. Ant 46 metų moters kūno išorinių smurto žymių nebuvo. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Mirė svečiuose

Kovo 10 dieną gautas pranešimas apie mirusį asmenį. Minėtą dieną apie 6 valandą ryto neblaivus 42 metų Zalavo gyventojas užėjo į svečius pas 58 metų kaimyną. Vyrai įsikūrė virtuvėje ir vaišinosi degtine. Po valandėlės atvykėlis netikėtai nugriuvo nuo kedės. Namo šeimininkas puolė tikrinti jo pulso dažnį, kurį sunku buvo nustatyti. Į įvykio vietą atvykę GMP medikai konstatavo vyro mirtį. Lavonas mirties priežasčiai nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Veidą degino cigarete

49 metų Pabradės miestelio gyventojas kovo 4 d. apie septintą valandą vakaro savo namuose patyrė smurtą. Nukentėjusio vyro sugyventinė kartu su savo draugėmis puotavo namuose. Akivaizdžiai būdama neblaivi (nustatytas 2,15 prom. girtumas), moteris įsivėlė į konfliktą su vyru. Ji su degančia cigarete degino vyriškiui veidą ir koja spyrė jam į galvą, taip sukeldama nemenka fizinį skausmą. Smurtaujanti moteris sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

 

Dingo piniginė

47 metų vyras kovo 9 dieną, būdamas savo namuose, pasigedo pinigų ir dokumentų.

Apie antrą valandą dienos vyriškis apsižiūrėjo, jog iš jo striukės, kabančios virtuvėje, dingo piniginė, kurioje buvo pinigai, asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas ir neįgaliojo pažymėjimas. Bendras nuostolis siekia 500 eurų.

 

Vairavo neblaivus

Kovo 9 dieną Švenčionyse, Adutiškio gatvėje, Švenčionių r. PK patrulis sustabdė automobilį „Audi 80“. Transporto priemonę vairavo 45 metų neblaivus vairuotojas. Jam nustatytas 2,17 promilių girtumas. Vyras uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Sumušė

Švenčionių r. PK kovo 9 dieną gavo pranešimą apie sumuštą asmenį. Apie įvykį policiją informavusi 32 metų švenčioniškė tikino mačiusi, kaip tarp kelių vyrų kilo incidentas. Taikos gatvėje, prie vieno iš daugiabučių namų, du vyriškiai puolė mušti trečią. 39 metų nukentėjusysis buvo pristatytas į Švenčionių ligoninės priėmimo skyrių. Medikai nustatė dešinės kojos lūžį bei pėdos sąnario išnirimą. Vyras ruošiamas operacijai.

 

Nukentėjo nuo draugo

Trisdešimtmetis Milkuškų kaimo gyventojas kovo 11 d. apie aštuntą valandą ryto užėjo į svečius pas draugą, gyvenantį tame pačiame kaime. Vyrai, bendraudami prie butelio karčiosios, susikivirčijo. 29 metų namo šeimininkas trankė svečią kumščiais bei spardė kojomis įvairias kūno vietas, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą.

 

Mušė kaimynas

Pas 52 metų Pabradės gyventoją kovo 3 d. taip pat užsuko pažįstamas kaimynas. 49 metų vyras tik įėjęs į namus, staiga iš už nugaros išsitraukė neaiškų daiktą ir trenkė šeimininkui per galvą. Nukentėjusysis patyrė nemenkus fizinius sužalojimus pakaušio srityje. Švenčionių rajono ligoninės medikai, suteikę ligoniui kvalifikuotą pagalbą, išleido jį ambulatoriškai gydytis į namus.

 

Trise sumušė vieną

Švenčionių r. ligoninės slaugytoja pranešė Švenčionių r. PK pareigūnams, kad kovo 11 dieną apie aštuntą valandą ryto į priėmimo skyrių atvyko smurtą patyręs septyniolikmetis. Paauglį atlydėjusi mama, pasakojo, kad apie antrą valandą nakties jos sūnų Rymo gatvėje, Švenčionyse, sumušė 3 iš pažiūros pažįstami jaunuoliai. Visi jie pilnamečiai. Švenčionių rajono ligoninės medikai, nukentėjusiajam nustatė galvos ir kūno sumušimus. Suteikę pirmąją pagalbą, jie jaunuolį išleido į namus gydytis ambulatoriškai

 

Smurtavo sutuoktinis

33 metų Cirkliškio kaimo gyventojas kovo 11 dieną, apie šeštą valandą vakaro, smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu, neblaivus (nustatyta 1,38 promilės girtumas) vyriškis puolė mušti trisdešimtmetę savo sutuoktinę. Jis rankomis griebė moterį už kaklo, kumščiu trenkė jai į veidą, taip sukeldamas fizinį skausmą. Konfliktą, vykusį tarp vyro ir moters, matė trylikametė poros dukra. Aršus smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę Švenčionių r. PK areštinę.

 

Davė kyšį

Kovo 14 d. apie 17 val. 50 min. Švenčionyse, Vilniaus g., Švenčionių r. PK tarnybinėse patalpose, vyras (g. 1977 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už padarytus nusižengimus ( LR ANK 481 str. 2 d. ir 506 str. 4 d.), Vilniaus apskr. VPK Švenčionių r. PK Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui davė 60 eurų kyšį. Vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 2 d.

 

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-03-05 iki 2018-03-11 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 128 informaciniai pranešimai, pradėta 14 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 7 asmenys, iš jų 4 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinta 3 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 11 asmenų: įtariami padarę nusikalstamą veiką 8 asmenys, suimtų asmenų buvo 3.

Iš viso surašyta 47 ANK protokolai, iš jų 13 KET protokolų. Neblaivių vairuotojų buvo 2, kita – 8. Kitų pažeidimų fiksuota 24: 12 girtų viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 6, melagingi pranešimai – 3, garbės ir orumo pažeminimas – 2.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis