Mes turime 165 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1830
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5223
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52549
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajono gyventojams Vilniaus AVMI padėjo deklaruoti pajamas ir turtą

2018 m. kovo 21 d., trečiadienis Nr.21 (1745)

Prasidėjus metiniam gyventojų pajamų ir turto deklaravimui, Mokesčių inspekcijos specialistai regioninėse bibliotekose ir seniūnijose teikia pagalbą atokiau gyvenantiems mokesčių mokėtojams. Kovo 19 d. Vilniaus AVMI specialistai gyventojų laukė Švenčionių rajono Magūnų kaime, Magūnų bibliotekoje.

Pajamas ar turtą deklaruoti atvyksiantys gyventojai su savimi privalo turėti tapatybės kortelę arba pasą, interneto bankininkystės prisijungimo kodus ar VMI išduotas prisijungimo prie Elektroninės deklaravimo sistemos priemones.

Pajamas ir turtą būtina deklaruoti iki gegužės 2 d.

Pateikti metinę pajamų deklaraciją privalo individualią veiklą vykdę (net jeigu negavo pajamų) ar įvairių rūšių palūkanas (pvz. už indėlius, paskolas, vertybinius popierius) gavę gyventojai; pridėtinės vertės mokesčio mokėtojai, gavę pajamų iš žemės ūkio veiklos (nuo sumos); taip pat gyventojai, gavę pajamų iš žemės nuomos, kito nekilnojamojo turto nuomos, gavę pajamų pardavus nekilnojamąjį turtą.

Deklaruoti pajamas privalo ir individualių įmonių savininkai, ūkinių ir mažųjų bendrijų nariai, gavę pajamų iš šių įmonių ar bendrijų; gyventojai, pasinaudoję per dideliu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, gavę didesnes nei 2500 eurų vertės dovanas pinigais ar turtu iš kitų asmenų (ne iš šeimos narių) gavę gyventojai.

Šiais metais pasipildė turtą ir pajamas deklaruoti privalančių gyventojų sąrašas. Prievolė deklaruoti 2017 m. gruodžio 31 d. turėtą turtą ir 2017 m. gautas pajamas atsirado visų biudžetinių įstaigų ir jų padalinių vadovams, jų pavaduotojams ir jų šeimų nariams, taip pat viešųjų įstaigų ir akcinių bendrovių, kurių steigėja ar dalininkė yra valstybė ar savivaldybė, vadovų pavaduotojams ir jų šeimų nariams.

PVM mokėtojais neįregistruoti (neprivalantys registruotis) ūkininkai ir jų partneriai, pageidaujantys, kad valstybinio socialinio draudimo įmokos jiems būtų apskaičiuojamos įvertinus 2017 m. pajamas bei išlaidas, ir/arba kandidatuojantys į valstybės politikus, šiais metais turi deklaruoti visas iš žemės ūkio veiklos gautas pajamas bei su šia veikla susijusias išlaidas, nesvarbu, kokia suma ir iš kokio šaltinio (gyventojų ar juridinių asmenų) buvo gauta.

Išsamią informaciją apie pajamų ir turto deklaravimą gyventojai ras VMI interneto svetainėje www.vmi.lt(Gyventojams -> Aktualu -> Gyventojų pajamų ir turto deklaravimas už 2017 metus).

Savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Informaciją apie VMI veiklą galite sekti ir socialinio tinklo „Facebook“ oficialiame VMI puslapyje www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.