Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1836
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12023
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88053
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žvyrkeliai bus asfaltuojami, bet kelias Švenčionėliai - Melagėnai – Sariai į šį etapą nepateko

2018 m. kovo 21 d., trečiadienis Nr.21 (1745)

Skubame pranešti žinią, kol rajono valdžiukė nepasisavino nuopelnų, kur jų nėra. Tai, kad bus asfaltuojama keletas žvyrkelių atkarpų rajone, ne vietos valdžios nuopelnas, o Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos. Planuojama, kad per trejus metus (2018-2020 m.) Lietuvos kelių žemėlapyje nebeliks per 1000 kilometrų žvyrkelių. Juos pakeis asfalto danga. Susisiekimo ministerija giriasi: „Lietuvos kaimo vietovėse žvyrkelių SPARČIAI mažės“. Na, žiūrint į visą žvyrkelių sąrašą nepasakysi, kad sparčiai, nes į šį etapą nepatekusių sąrašas daug kartų ilgesnis, bet reikia sutikti - vis dėlto šiek tiek mažės. Jau šiais metais visoje Lietuvoje numatoma išasfaltuoti daugiau nei 300 km žvyrkelių. Tai galėtų sudaryti vidutiniškai po 5 kilometrus kiekvienoje savivaldybėje.

Lietuvos automobilių kelių direkcija sudarė žvyrkelių, kurie bus asfaltuojami 2018-2020 metais, sąrašą bei visų kitų eiliškumą pagal specialias metodikas. Visus turimus šalyje žvyrkelius Kelių direkcija išrikiavo į prioritetinę žvyrkelių ruožų asfaltavimo eilę. Ruožai buvo atrenkami remiantis šiais kriterijais: gyventojų skaičiumi, eismo intensyvumu (aut./parą), visuomenės prašymais ir pan. Nustatant prioritetus, atsižvelgta ir į savivaldybių prioritetus.

Įvertinta, ar numatomu asfaltuoti keliu kursuoja viešasis transportas, kiek automobilių per parą važiuoja šiuo metu ir kiek padidės eismo intensyvumas išasfaltavus žvyrkelį, ar bus patogiau pasiekti lankytinas vietas. Prioritetinė žvyrkelių ruožų asfaltavimo eilė buvo sudaryta numatant, kad kuo efektyviau ir racionaliau būtų panaudotos valstybės lėšos.

2018-2020 m. žvyrkelių asfaltavimo darbai bus finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšomis. Šiemet valstybinės reikšmės žvyrkelių ruožams, jungiantiems asfaltuotus kelių ruožus, asfaltuoti iš KPPP numatoma skirti per 53 mln. eurų.

Galutiniame žvyrkelių ruožų asfaltavimo prioritetiniame sąraše ruožai kiekvienai savivaldybei išdėstyti prioriteto tvarka pagal gautų balų sumą ir bus įgyvendinami pagal finansavimo galimybes.

Į 2018-2020 m. asfaltavimo programą Švenčionių rajone įtraukti sąraše esantys pirmieji 4 žvyrkelių ruožai. Visi kiti žvyrkeliai lieka laukti eilėje...

Deja, ilgai lauktas kelias Švenčionėliai-Melagėnai-Sariai šiame etape nebus asfaltuojamas.

Mūsų inf.

Pateikiame kelių direkcijos sudarytą Švenčionių rajono žvyrkelių sąrašą pagal eiliškumą.

 

alt

alt

alt

 
Reklaminis skydelis