Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3392
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13579
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89609
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Sveiki dantukai – sveikas aš“

2018 m. kovo 24 d., šeštadienis Nr.22 (1746)

Tokio pavadinimo Švenčionėlių miesto vaikų piešinių konkursas išsirutuliojo, kai vieną dieną Švenčionių r. PSPC Švenčionėlių padalinio odontologas Mindaugas Ardzijauskas pravėrė Švenčionėlių meno mokyklos direktorės Ritos Politienė kabineto duris. Gydytojo puikus sumanymas, entuziazmas, noras įsilieti į miestelio bendruomenę ir įdomesne forma paskatinti vaikus nuo mažens rūpintis savo dantimis iškart sužavėjo meno mokyklos kolektyvą. Visiems pasikalbėjus ir gimė puikus konkursas, kurio finalas bei darbų paroda buvo surengti kovo 20 d., antradienį, pasaulinę burnos sveikatos dieną.

Konkursu, kuriame dalyvavo vaikų lopšelio darželio „Vyturėlis“, Švenčionėlių dienos centro, progimnazijos ir meno mokyklos vaikai, buvo siekiama atkreipti dėmesį į burnos sveikatos problemas, priminti, kaip svarbu rūpintis dantimis ir tai išreikšti dailės raiškos priemonėmis. Dalyviai suskirstyti į tris amžiaus grupes: 4-6 metų; 7-10 metų; 11-14 metų.

Kiekvienas dalyvis konkursui pateikė po vieną kūrybinį darbą, atliktą bet kokia pasirinkta technika. Kai atėjo konkurso finalas, įvairiausi vaikų darbai vos tilpo ant pirmojo meno mokyklos aukšto sienos ir molbertų.

Visi darbai džiugino temos atspindėjimo įvairove, savitu stiliumi, tad komisijai (pirmininkė – Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos dailės mokytoja Alfreda Korovackienė, nariai: Švenčionėlių meno mokyklos dailės mokytoja Angelė Maliavkienė ir odontologas Mindaugas Ardzijauskas) nebuvo lengva išrinkti geriausius. Tačiau vis dėlto laureatai buvo išrinkti, apdovanoti atminimo dovanėlėmis, kuriomis pasirūpino M.Ardzijauskas, Švenčionėlių meno mokyklos direktorės padėkos raštais. Įvairiomis dovanėlėmis ir padėkos raštais buvo apdovanoti ir kiti konkurso dalyviai. Prieš apdovanojimus vyko ir puikus Švenčionėlių meno mokyklos mokinių koncertas: fortepijonu skambino Rusnė, Odilija ir Austėja, Goda, Radminas sekė pasaką apie Ėduoniuko ir Bakteriuko kelionę dantukų šalyje, scenoje taip pat pasirodė ir mažieji šokėjai.

Po labai gražios meno ir sveikatos šventės pagrindinis jos iniciatorius odontologas M.Ardzijauskas pavaišino mokytojus menišku ir sveikuolišku valgiu: keptais obuoliais su varške.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis