Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5475
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19335
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91692
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. kovo 31 d., šeštadienis Nr.24 (1748)

Sumušė sugyventinis

Kovo 25 dieną smurto atvejis fiksuotas tarp sugyventinių. Ažubalio kaime (Pabradės sen.) gyvenanti pora susiginčijo tarpusavyje. 31 metų vyras kumščiu trenkė moteriai per veidą. 42 metų nukentėjusioji patyrė nemenką fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Vairavo neblaivus ir be pažymėjimo

Kovo 25 d. Adutiškyje, pasieniečiai sustabdė lengvąjį automobilį „VW Golf“, vairuojamą 36 metų vyro. Įvykio vietoje pareigūnai neblaiviam vyrukui nustatė 2,36 promilės girtumą. Paaiškėjo, jog transporto priemonės savininkas neturi galiojančio vairuotojo pažymėjimo. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

 

Pažeidė asmens privatumą

47 metų moteris skundėsi dėl jos asmens privataus gyvenimo neliečiamybės pažeidimo. Ji policijai aiškino, jog kovo 16 d. Švenčionių socialinių paslaugų centre, darbo kabinete, kažkas galimai neteisėtai įsilaužė į jos kompiuterį, asmeninį elektroninį paštą ir „Facebook“ bei perskaitė 67 asmeninio pobūdžio bei konfidencialios informacijos elektroninius laiškus. Moteris įtarė, kad tokiu būdu galimai neteisėtai buvo pažeistas jos privataus gyvenimo neliečiamumas, pažeistas jos susirašinėjo slaptumas ir/ar neteisėtai renkama informacija apie privatų asmens gyvenimą.

 

Iš gyvenimo pasitraukė pati

Švenčionių r. PK kovo 20 d. gavo pranešimą apie rastą lavoną. Vaiškūnų kaime gyvenanti 86 metų moteris rasta pasikorusi prie savo namų, ant ūkinio pastato sienos. Ant moters kūno išorinių smurto žymių nenustatyta, tačiau ant kaklo aiškiai matėsi stranguliacinė vaga. Mirties priežasčiai nustatyti lavonas nukreiptas į Vilniaus teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Rastas miręs

Švenčionių r. PK kovo 23 d. gavo pranešimą apie Švenčionėliuose rastą lavoną. Paaiškėjo, jog privačiame name, lovoje rastas miręs 37 metų vyro lavonas. Ant velionio kūno išorinių smurto žymių nebuvo. Lavonas mirties priežasties nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Įsiveržė į namus ir sumušė

Kovo 25 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie sumuštą žmogų. Pas Švenčionėliuose gyvenantį vyrą vėlai vakare, apie 11 val, įsiveržė 4 vyrai ir sumušė buto šeimininką. Paaiškėjo, jog vyrukai yra nuo 24 iki 28 metų amžiaus. Visi jie buvo neblaivūs (nustatytas 0,75; 1,36; 1,37; 1,72 promilės girtumas). Smurtautojai uždaryti į areštinę.

Apie panašų atvejį Pabradėje policija pranešimą gavo kovo 21 d. Savo namuose buvo sumuštas 59 metų vyras ir jo draugas. Paaiškėjo, jog trys nepažįstami jauni vyrai (galimai iš Pabradės vaikų globos namų) apie pirmą valandą nakties išlaužė privataus namo duris, įsibrovė į vidų, išjungė šviesą ir sumušė viduje buvusius vyrus. Nukentėjusieji patalpinti Švenčionių ligoninėje.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-03-19 iki 2018-03-25 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 97 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 6 asmenys, iš jų 5 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpintas 1 asmuo. Areštinėje per savaitę pabuvojo 3 asmenys. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 2 asmenys, suimtų asmenų buvo 1.

Iš viso surašyta 82 ANK protokolai, iš jų 25 KET protokolai. Neblaivių vairuotojų buvo 1, neblaivių dviratininkų – 1, be vairuotojo pažymėjimo – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 2, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 19. Kitų pažeidimų fiksuota 9: 4 girti viešoje vietoje, viešosios rimties trikdymas – 1, melagingi pranešimai – 3, garbės ir orumo pažeminimas – 1.

Švenčionių r. PK ir Policijos departamento inf.

 
Reklaminis skydelis