Mes turime 335 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3828
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14015
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90045
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių vaikų dienos centre – veltas margutis

2018 m. kovo 31 d., šeštadienis Nr.24 (1748)

Jau kurį laiką visur juntama artėjančių Velykų nuotaika. Puošiasi įstaigos, gyventojai, tai vienur, tai kitur prabylama apie rekordus. Štai Švenčionėlių vaikų dienos centre taip pat akį traukia pieštais margučiais nukabinėta siena, o centre – įspūdingo dydžio veltas kiaušinis, išmargintas įvairiausiais raštais. Tai – „Naisių vasaros“ jau tradicija tapusio „Vaikų Velykėlių“ konkurso dalyvis.

Dienos centro vaikai kartu su socialinėmis pedagogėmis Ina Tomaševskiene ir Gražina Snieškiene prieš kurį laiką dalyvavo etnokultūrinėje edukacinėje stovykloje „Prikelkime senolių patirtį“ Kaltanėnų UTC. Čia jie išmoko velti, daug sužinojo apie veltinį ir iš jo gaminamus daiktus, todėl nusprendė šiųmetiniam „Vaikų Velykėlių 2018“ konkursui sukurti veltą margutį. Draugiškai plušėjo ir pavyko sukurti nemažą gražuolį.

Švenčionėlių vaikų dienos centro kolektyvas šiame konkurse dalyvaus jau trečiąjį kartą. Kasmet pagamina vis kitokį margutį, kurio nuotrauką siunčia konkurso vertintojams. Nors švenčionėliškiai vaikai aukštų vietų konkurse dar nelaimėjo, tačiau kaskart gauna gerų dovanėlių iš organizatorių. Ir šiemet švenčionėliškių margutis iš veltinio tikrai turėtų sulaukti gero įvertinimo iš organizatorių.

„Naisių vasara“ konkurse „Vaikų Velykėlės“ kasmet kviečia dalyvauti bendruomenių, seniūnijų, mokyklų ir darželių kolektyvus, aktyvius visuomenės veikėjus ir renginių organizatorius. Tai konkursas, puoselėjantis senąsias lietuviškas tradicijas, ugdantis tautišką vaikų mąstyseną ir bendrumo dvasia sujungiantis šeimas. Dalyviai paruošia Didžiojo margučio muliažą (2 m aukštis, 1 m plotis), ant jo dėliojama, klijuojama, piešiama aplikacijos su istoriniais margučių marginimo raštais.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis