Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2536
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18737
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94767
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis Nr.25 (1749)

Lūžo šonkauliai

Švenčionių r. PK kovo 27 d. gavo pranešimą, kad buvo sumuštas Švenčionių gyventojas. Paaiškėjo, jog viešint pas draugą, jį sumušė kitas susitikime dalyvavęs svečias. Po medikų apžiūros nukentėjusiajam buvo nustatytas kelių šonkaulių lūžimas bei veido sumušimas.

 

Kažkas bandė brautis į namus

Kovo 28 d. į Švenčionių r. PK kreipėsi Sarių kaimo gyventojas aiškindamas, jog grįžęs į namus, pastebėjo, kad kažkas galimai per langą brovėsi į jo namus. Šeimininkas paskutinį kartą namuose buvo prieš tris dienas.

 

Rado mirusį

Švenčionių r. PK kovo 28 d. gavo pranešimą apie Cirkliškio kaime rastą lavoną. Paaiškėjo, jog privačiame name, kambaryje ant grindų, rastas mirusio 45 metų vyro lavonas. Ant velionio kūno išorinių smurto žymių nustatyta nebuvo. Lavonas mirties priežasties nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Nukentėjo nuo sukčių

Kovo 29 d. į Švenčionių r. PK kreipėsi apgauta pasijutusi 87 metų Senojo Strūnaičio kaimo gyventoja. Ji policijai pasakojo, jog apie 15 val. jai į namuose esantį laidinio ryšio telefoną paskambino moteris, prisistatė esanti jos giminaitė L. ir prašė pagalbos. Tariamai skambinusiąją ištiko didelė bėda ir labai reikalingi pinigai operacijai. Maždaug po valandos į namus atėjo vyriškis, kuriam garbaus amžiaus senolė ir atidavė  500 eurų. Vėliau suprato, kad buvo apgauta telefoninių sukčių.

 

Smurtavo sutuoktinis

Kovo 31 dieną smurto atvejis fiksuotas tarp sutuoktinių. Švenčionėliuose gyvenanti pora susiginčijo tarpusavyje. 61 metų vyras grubiai griebė moterį už abiejų rankų ir neleido jai ištrūkti. 55 metų nukentėjusioji patyrė nemenką fizinį skausmą.

 

Mušė nepilnametę

Konfliktas tarp giminaičių kilo ir Pabradėje. Kovo 31 d. viename iš privačių namų gyvenantis 28 metų vyras incidento metu ranka trenkė savo sesei per veidą, taip šešiolikmetei merginai sukeldamas fizinį skausmą. Neblaivus smurtautojas, kuriam nustatytas vidutinis 1,89 promilės girtumo laipsnis, sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Sulaikytas neblaivus latvis

Balandžio 1 d. Adutiškio gatvėje, Švenčionyse, pareigūnai sustabdė lengvąjį automobilį „Volvo S80“, vairuojamą 52 metų vyro. Įvykio vietoje pareigūnai neblaiviam vairuotojui nustatė 2,25 promilės girtumą. Paaiškėjo, jog transporto priemonės savininkas yra Latvijos pilietis. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-03-26 iki 2018-04-01 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 110 informacinių pranešimų, pradėta 11 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 8 asmenys, iš jų 5 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 2 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 16 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 10 asmenų, suimtų asmenų buvo 3, nuteistų/nubaustų taip pat 3.

Iš viso surašyta 71 ANK protokolai, iš jų 42 KET protokolai. Neblaivių vairuotojų buvo 1, neblaivių dviratininkų – 2, be vairuotojo pažymėjimo – 1, be saugos diržų – 3, pėsčiųjų pažeidimai – 2, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 5. Kitų pažeidimų fiksuota 7: iš jų 2 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 1, viešosios rimties trikdymas – 1.

 

Švenčionių r. PK ir Policijos departamento inf.

 
Reklaminis skydelis