Mes turime 357 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4323
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29453
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76779
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Į festivalį kapelos rinksis jau ketvirtą kartą

2018 m. balandžio 14 d., šeštadienis Nr.27 (1751)

Sekmadienį, balandžio 15 d., 14.00 val. Švenčionių miesto kultūros centre vyks 4-asis regioninis liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalis „Ant Sarios krantų“. Festivalį remia Lietuvos kultūros taryba.

Kaip sakė projekto vadovė Švenčionėlių m. kultūros centro renginių organizatorė Vida Vilutienė, šis regioninis festivalis labai laukiamas ir žiūrovų, ir dalyvių. Žiūrovai mielai susirenka pasiklausyti linksmos uždegančios kapelų muzikos, o kapelos noriai atvyksta dėl gero organizavimo. Pasak V.Vilutienės, labai džiugu, kad šį tęstinį regioninį festivalį remia Lietuvos kultūros taryba, tad galima pasikviesti kapelų ir iš toliau, pasirūpinti dovanomis dalyviams.

Pirmasis festivalis įvyko 2014-ųjų lapkritį ir sulaukė stulbinančio pasisekimo ir publikos ovacijų.

Šiemet regioniniame festivalyje nedalyvauja mūsų rajono atstovai, nes organizatoriai stengiasi kasmet pakviesti vis kitus Aukštaitijos kolektyvus, kad žiūrovai susipažintų su platesniu regiono liaudies muzikantų ratu. Šiųmetiniame festivalyje „Ant Sarios krantų“ dalyvauja Grigiškių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Gryčia“, Vilniaus mokytojų namų tautiškos muzikos ansamblis „Vilnija“, Trakų kultūros rūmų Onuškio padalinio liaudiškos muzikos kapela, Ignalinos rajono Ceikinių kaimo kapela „Keiziai“, Utenos kultūros centro Sudeikių skyriaus kapela „Seliavytė“. Visi kolektyvai daug koncertuoja ir Lietuvoje, ir užsienyje, pasižymi savitu stiliumi, muzikavimo maniera, turi puikius atlikėjus.

Festivalio organizatoriai džiaugiasi, kad šiemet renginys sutampa su Kultūros diena ir linksmai vainikuos iškilmingą šventę ir kviečia smagiai praleisti laiką.

Be to, atkreipiamas dėmesys, kad šįkart renginys vyks ŠVENČIONIŲ MIESTO KULTŪROS CENTRE sekmadienį, balandžio 15 d., 14 val.

Mūsų inf.

Â