Mes turime 401 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4031
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14218
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90248
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Darbo partijos pirmininku išrinktas jos įkūrėjas Viktoras Uspaskich

2018 m. balandžio 18 d., trečiadienis Nr.28 (1752)

Sekmadienį, balandžio 15 d., Vytauto Didžiojo universitete įvyko Darbo partijos suvažiavimas. Svarbiausias suvažiavimo klausimas - Darbo partijos pirmininko rinkimai.

 

Trys kandidatai

Sveikinimo žodį taręs l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis kvietė partiečius nepamiršti, kad tiek pat, kiek ir lyderis, jėgų į bendrą darbą turi įdėti ir partiečiai.

Svarbiausias darbotvarkės klausimas – Darbo partijos pirmininko rinkimai. Pasiūlyti kandidatai šiam postui užimti – l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis, Darbo partijos Seimo narys Valentinas Bukauskas ir Darbo partijos Garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich.

Kiekvienam kandidatui buvo suteikta teisė pasisakyti. Šarūnas Birutis padėkojo visiems partiečiams, tačiau teigė, kad partijos lyderiu mato tik V.Uspaskich ir savo kandidatūrą atsiėmė. V.Bukauskas taip pat teigė manantis, kad partijos pirmininku turėtų tapti V.Uspaskich.

Po to pasisakė Darbo partijos Garbės pirmininkas Viktoras Uspaskich.

„Aš nesiruošiu su niekuo konkuruoti ar už save agituoti. Nė vienam neskambinau. Neprašiau palaikymo. Tai nėra politinės ambicijos. Būti partijos pirmininku man nėra naujas dalykas. Esu šios šalies pilietis. Čia gimė mano vaikai, čia praėjo patys aktyviausi mano metai, čia pasiekiau daug gerų rezultatų. Lietuvą laikau savo Tėvyne. Noriu čia sutikti senatvę. Man rūpi, kas čia vyksta“, - kalbėjo kandidatas į Darbo partijos pirmininkus V.Uspaskich.

 

Nauja programa

Darbo partijos Garbės pirmininkas savo kalboje pristatė ir rašomos programos esmę. Jis teigė, kad tie, kurie ketina balsuoti už jį, turi suvokti, kad balsuoja ir už šios programos vykdymą. Programa unikali ir efektyvi. Programa sudaryta remiantis įvairiomis ekspertų analizėmis ir prognozėmis į ateitį. Ji padėtų išspręsti daugybę Lietuvos problemų, net gi tokių kaip demografija ir emigracija. Ją įgyvendinus, per vieną Seimo kadenciją į Lietuvą grįžtų per 100 tūkst. emigravusių Lietuvos žmonių.

Programa užtikrintų regionų vystymąsi. Joje pateikiamas naujas požiūris į užsienio politiką, švietimo sistemą, kultūrą.

Programoje siūloma Lietuvos ilgalaike strategine kryptimi pasirinkti maisto ir lengvąją pramonę. Pateikiami argumentai, kodėl jas reikia vystyti, kokią naudą tai atneštų valstybei.

Siūloma ir toliau pagal galimybes skatinti aukštųjų technologijų, finansų sričių, startuolių vystymąsi.

Remiantis Anglijos, Airijos, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir Lenkijos patirtimis, pristatytoje programoje pateikiamas naujas požiūris į mokesčių subalansavimą, skirtą strateginei sričiai plėtoti.

Kad Lietuvos gamintojai galėtų tapti konkurencingesni, siūloma kuo skubiau atsisakyti nacionalinių gamintojų koncentracijos pagal valstybės dydį.

 

Orios pensijos ir MMA

Siūloma aiškiai nustatyti pensijų ir minimalaus atlyginimo dydį. Jis turėtų būti 50-60 proc. vidutinio atlyginimo atžvilgiu. Socialines išmokas siūloma subalansuoti taip, kad žmogus būtų suinteresuotas dirbti, o ne maldauti socialinės išmaldos.

Nuo rudens pagal šią programą planuojami mokymai. Jų tikslas – kiekvienam žmogui asmeniškai perteikti programos esmę ir paskatinti dalyvauti jos įgyvendinimo procese.

Partija intensyviai ruošiasi dalyvauti visuose rinkimuose.

 

Delegatai pasirinko balsuoti atvirai

Po pasisakymų - ruoštasi balsavimui. Viskas buvo pasiruošta slaptam balsavimui – urnos, biuleteniai ir t.t., bet delegatai išreiškė norą balsuoti atvirai.

Atviro balsavimo metu V.Uspaskich buvo išrinktas Darbo partijos pirmininku.

Naujasis Darbo partijos pirmininkas buvo sutiktas gausiais plojimais ir jam buvo pavesta toliau pirmininkauti suvažiavimui.

„Ačiū jums už pasitikėjimą. Mano pasiryžimas tvirtas. Neabejoju, kad pasieksim gerų rezultatų ir tai daryti turėsime kartu“, - sakė naujasis Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskich.

Po padėkos kalbos, patvirtinti Darbo partijos pirmininko pavaduotojai. Jais tapo Valentinas Bukauskas, Šarūnas Birutis, Vigilijus Jukna, Rolandas Janickas, Aidas Gedvilas. Suvažiavimo metu patvirtinti prezidiumo, tarybos nariai, etikos komisija, kontrolės komisija, koreguotas statutas.

Suvažiavimo metu taip pat nuspręsta, kad Darbo partijos Seimo narys Valentinas Bukauskas turi palikti Lietuvos socialdemokratų darbo frakciją.

Paskutinis suvažiavimo klausimas – partijos sąskrydis. Jį nuspręsta rengti liepos 14 d. Varniuose.

V.Uspaskich pasiūlė apsvarstyti Viktoro Fiodorovo grąžinimo į partiją klausimą. Grįžti į partiją naujasis pirmininkas paprašė ir Vytauto Gapšio.

 
Reklaminis skydelis