Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1425
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11612
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87642
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ieškoma sąlyčio taškų tarp Latgalijos ir Nalšios

2018 m. balandžio 21 d., šeštadienis Nr.29 (1753)

Balandžio 17 d. Švenčionių bibliotekos skaitykloje lankėsi svečias iš Latvijos Ivars Logins ir mūsų kraštietis iš Vilniaus Arūnas Samsonas. Arūnas - aistringas knygų mylėtojas, kurio pomėgis virto verslu. Iš pradžių jis turėjo knygyną, kur pardavinėjo naujas knygas, vėliau pradėjo prekiauti senomis knygomis, o galiausiai knygomis ėmė prekiauti įvairiuose renginiuose, nes išlaikyti stacionarų knygyną nebeapsimoka. Tiesa, dėl to nesigraužia - tik džiaugiasi padedantis rasti reikiamas knygas kitiems bibliofilams, kolekcininkams bei retų specifinių leidinių ieškantiems specialistams.

Ivaro pomėgis – Latgalijos kraštotyra ir ritualiniai akmenys. Dažniausiai tai akmenys panašus į žalčio galvą. Ritualinio akmens kampai rodo pasaulio šalis, jie išdėstyti labai tiksliai, galima stebėtis mūsų protėvių pastabumu. Ivaras atvyko geriau pažinti Švenčionių kraštą, kad su šiuo kraštu galėtu sudominti ir supažindinti savo kraštiečius. Svečiai aplankė Nalšios muziejų, Perkūno kalną, taip pat bandė atrasti sąsają tarp Latgalijos ir Nalšios.

Valerj JEMELJANOV

 
Reklaminis skydelis