Mes turime 644 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6108
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24529
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:106278
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. balandžio 28 d., šeštadienis Nr.31 (1755)

Neblaivūs nulėkė nuo kelio

Balandžio 14 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie eismo įvykį. Minėtą dieną apie vidudienį Kaltanėnų miestelyje, Geležinkelio gatvėje, pakelės sankasoje aptiktas apvirtęs „Audi 80“. Automobilis gulėjo viršum ratais. Paaiškėjo, jog transporto priemonę vairavęs 56 metų vyras buvo neblaivus. Jam nustatytas 2,08 promilės girtumas. Greitosios medicinos pagalbos medikai dėl auto įvykio metu patirtų kūno sužalojimų vairuotoją paguldė į ligoninę.

Panašus auto įvykis fiksuotas ir balandžio 20 d. Kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 70-ame kilometre pastebėtas nuo kelio nulėkęs „BMW 330D“. Atvykę pareigūnai nustatė, kad griovyje atsidūręs automobilis yra apgadintas, o vairuotojas neblaivus. Trisdešimtmečiam vyrui buvo nustatytas 3,73 promilės girtumas. Jis sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Vairavo neblaivus

Balandžio 21 d. miško kelyje netoli Trakų viensėdijos Švenčionių r. PK patrulių ekipažas sustabdė automobilį „Audi A6“. Transporto priemonę vairavo neblaivus 39 metų vyras. Įvykio vietoje pareigūnai vairuotojui nustatė vidutinį girtumo laipsnį - 1,83 promilės. Girtas automobilio vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

 

Smurtas artimoje aplinkoje

Balandžio 17 dieną pietų metu neblaivus 54 metų Švenčionių miesto gyventojas šeimyninio konflikto metu kumščiu trankė savo 76 metų motiną. Smurtavusiam sūnui nustatytas 2,65 promilės girtumo laipsnis. Jis sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę.

Ranką prieš motiną pakėlė ir Švenčionėlių miestelio gyventojas. Balandžio 20 d. apie penktą valandą po pietų kilus konfliktui neblaivus (nustatytas 1,92 promilės girtumas) 49 metų sūnus daugybę kartų rankomis trankė savo 69 metų motinai per galvą, per rankas, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą. Smurtavęs vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Balandžio 18 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sumuštą asmenį. Incidentas įvyko trečiadienį apie penktą valandą pavakare. Pas vieną 44 metų Adutiškio miestelio gyventoją į svečius užėjo jam iš pažiūros pažįstamas 46 metų vyriškis. Kilus ginčui „svečias“ puolė mušti šeimininką, taip sukeldamas fizinį skausmą.

Pabradės miestelio gyventoja balandžio 18 d. apie pusę dešimtos vakaro patyrė jos namuose viešėjusio pažįstamojo smurtą. Konflikto metu neblaivus 21 metų vyrukas pargriovė 22 metų moterį ant grindų ir koja spyrė jai į pilvą. Smurtautojui nustatytas 1,22 promilių girtumas.

55 metų Vaikūčių k. gyventojas balandžio 20 d. apie dešimtą valandą vakaro smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu, neblaivus (nustatytas 2,11 promilės girtumas) vyriškis puolė mušti 37 metų sugyventinę. Jis trenkė moteriai per veidą, griebęs rankomis už kaklo, ją smaugė. Nukentėjusiajai nustatytas 3,11 promilės girtumas. Į įvykio vietą atvykę medikai, po apžiūros moterį paliko namuose, smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tarpusavyje susikivirčijo du Švenčionėliuose gyvenantys broliai. Balandžio 21 d. apie dešimtą valandą vakaro neblaivus (nustatytas 2,42 promilės girtumas) 41 metų vyras kumščiu trenkė savo broliui į krūtinę, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Agresyvus vyras uždarytas į Švenčionių r. PK į areštinę.

 

Pasigedo pinigų

67 metų Pabradės miestelio gyventoja balandžio 18 dieną, atvykusi apsipirkti į „Norfos“ prekybos centrą, pasigedo savo piniginės. Moteris pareigūnus tikino, jog buvo apvogta parduotuvėje. Bendras nuostolis siekia 185 eurus.

Nuo vagių nukentėjo ir Švenčionių miesto gyventoja. Balandžio 18 dieną, būdama savo namuose ji apsižiūrėjo, kad kažkur dingo jos santaupos, o tiksliau – užsienyje uždirbti pinigai – 800 GBP svarų sterlingų (919,80 EUR). Įsilaužimo į butą pėdsakų pareigūnai neaptiko.

 

Rasta mirusi

Švenčionių r. PK balandžio 19 d. gavo pranešimą apie Švenčionėliuose rastą lavoną. Pareigūnai viename iš Liepų gatvėje esančių namų lovoje rado jau pradėjusį irti 74 metų moters lavoną. Ant velionės kūno išorinių smurto žymių nebuvo. Lavonas mirties priežasties nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-04-16 iki 2018-04-22 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 100 informacinių pranešimų, pradėta 16 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 6 asmenys, iš jų 4 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 4 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 13 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 10 asmenų, suimtų asmenų buvo 3.

Iš viso surašyta 141 ANK protokolas. Neblaivių vairuotojų – 3, neblaivių dviratininkų – 2, pėsčiųjų pažeidimai – 4, dviratininkų pažeidimai – 2, kita – 9. Kitų pažeidimų fiksuota 10, iš jų 4 girti viešoje vietoje.

 

Švenčionių r. PK inf.