Mes turime 171 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3492
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10228
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54211
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nuo spalio bedarbiai trauks į Užimtumo tarnybą

2018 m. gegužės 8 d., trečiadienis Nr.33 (1757)

Nuo spalio darbą pradės Užimtumo tarnyba, kuri perims dabartinės Darbo biržos funkcijas. Kaip teigiama, pertvarkos tikslas yra optimizuoti Lietuvos darbo biržos ir teritorinių darbo biržų veiklą, siekiant efektyvaus šių įstaigų valdymo bei aukštos teikiamų paslaugų kokybės. Reformatoriai taip pat žada, kad sutelks kuo daugiau žmogiškųjų išteklių tiesioginiam darbui su klientais, operatyviai bei individualiai spręs darbo ieškančių ir darbdavių situacijas, susijusias su integracija į darbo rinką.

Įgyvendinus pokyčius bus optimizuojamos bendrosios viešojo sektoriaus funkcijos, tokios kaip finansai, personalo, turto valdymas, bendrieji reikalai, viešieji pirkimai ir IT priežiūra. Tai leis taupyti valstybės lėšas. Kartu daugės dirbančiųjų tiesiogiai su klientais regionuose, mažėjant administravimo funkcijas vykdančių darbuotojų, dėl to naudą pajus darbo ieškantieji ir darbdaviai.

Prognozuojama, kad numatomi struktūriniai pokyčiai teigiamai paveiks ir regionus: penki stiprūs klientų aptarnavimo departamentai veiks regionuose, nemenka dalis centrinės įstaigos darbo vietų taip pat persikels į regionus. Taip pat planuojamas skambučių centras, kuris teiks paslaugas klientams telefonu, o darbo vietos taip pat bus kuriamos regionuose.

Mūsų inf.