Mes turime 402 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3634
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19835
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95865
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įvertintos kaimo bendruomenių paraiškos

2018 m. gegužės 16 d., trečiadienis Nr.35 (1759)

Veikli kaimo bendruomenė – tai ne tik dovana tai vietovei, bet ir visai valstybei. Juk iš čia atėję pagrindiniai papročiai ir šimtmečius saugojamos tradicijos. Galimybė prisidėti prie kaimo bendruomenių veiklos, jų puoselėjamų vertybių išsaugojimo yra ir vienas pagrindinių Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) uždavinių.

Jau 12 metus iš eilės kaimo bendruomenėms skiriama finansinė parama. Šiais metais ji sudarė 0,8 mln. Eur. Bendruomeninių organizacijų skaičius nuolat auga, jos vis aktyviau teikia projektus gauti paramą. Tai patvirtina ir gautų paraiškų skaičius: pateiktos net 445 paraiškos, taigi beveik 7 proc. daugiau negu praėjusiais metais.

96 proc. pareiškėjų buvo kaimo bendruomenės. Jos galėjo kreiptis paramos materialinei bazei stiprinti, viešosioms erdvėms sutvarkyti ir kaimo renginiams organizuoti. Likusi dalis pareiškėjų buvo kaimo bendruomenes vienijančios organizacijos (sąjungos, vietos veiklos grupės). Pastarosios galėjo kreiptis paramos tik renginių organizavimui. Daugiausiai paraiškų pateikta iš Vilkaviškio, Raseinių ir Panevėžio rajonų.

Paramą savo projektams gavo tik dvi Švenčionių rajono bendruomenės. Vidutinės kaimo bendruomenės VIKA projektui „Laisvalaiko oazė“ skirta 5000 eurų. Svirkų kaimo bendruomenės „Svirkų centras“ projektui „Bendruomeniškumo puoselėjimas Svirkų krašto renginiuose“ skirtas 947 Eur finansavimas.

Dar vienas projektas įrašytas į rezervinių sąrašą. Tai – Asociacijos „Adutiškio miestelio bendruomenė“ „Renginys „Vytauto apygardos Tigro rinktinės partizanų būrio 75-metį pasitinkant“, planuojama suma 1498 Eur. Šis projektas dar turi šansų gauti finansavimą, jeigu liks nepanaudotų lėšų.

ŽŪM inf.

 
Reklaminis skydelis