Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5058
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15245
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91275
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Meras Rimantas Klipčius vėl supainiojo interesus. Šįkart – piniginius

2018 m. gegužės 19 d., šeštadienis Nr.36 (1760)

Trečiadienį daugelis TV kanalų jau paskelbė, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, jog Švenčionių r. meras R.Klipčius supainiojo interesus. Gėda rajonui dėl tokio mero, gėda turėtų būti ir merui, bet kai reikalas liečia pinigus...

Meras chroniškai painioja viešuosius ir privačius interesus, kaip savo ir svetimą kišenę. Naujausias VTEK sprendimas priimtas gegužės 16 d., o tyrimas buvo pradėtas dar praėjusiais metais. Sudėtingi interesai pareikalavo ilgo tyrimo. Rimantas Klipčius yra gavęs didelę paskolą Šiaulių banke. Savivaldybei priklausantis „Pabradės komunalinis ūkis“ taip pat panoro imti paskolą Šiaulių banke.

2017 m. rugpjūčio 31 d. rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstant klausimą „Dėl savivaldybės garantijos už ilgalaikę paskolą UAB „Pabradės komunalinis ūkis“ suteikimo“ meras Rimantas Klipčius, būdamas Šiaulių banko klientu, nenusišalino nuo klausimo svarstymo ir balsavo už sprendimą. VTEK nustatė, kad meras pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo 3 straipsnio 1 dalies 1 ir 2 punktų bei 11 straipsnio 1 ir 2 dalių nuostatas.

Šį sprendimą Vyriausioji tarnybinės etikos komisija priėmė vienbalsiai.

Tą pačią dieną, kai buvo priimtas sprendimas, meras Rimantas Klipčius susitiko su Šiaulių banko atstovu. Ar tai tik atsitiktinis sutapimas?..

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis