Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1239
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17440
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93470
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sekminės Rumšiškėse

2018 m. gegužės 23 d., trečiadienis Nr.37 (1761)

Gegužės 19 d., Sekminių išvakarėse, 8 val. apie 50 maldininkų su geltonaisiais autobusais pajudėjo iš Švenčionių į Rumšiškes. Prie liaudies buities muziejaus vartų atvykusiųjų laukė ekskursijos vadovė p. Daiva, kuri įdomiai ir vaizdingai papasakojo apie Lietuvos „kaimus“ ir įvairių regionų papročius. Ekskursijos gidė priminė, kad Lietuvos liaudies buities muziejus – tai vienas didžiausių (194 ha) ir daugiausiai eksponatų (91420) turintis etnografijos muziejus Europoje po atviru dangumi. Šiame muziejuje atsispindi visų regionų: Dzūkijos, Aukštaitijos, Suvalkijos, Žemaitijos ir Mažosios Lietuvos valstiečių bei miestelėnų buitį, darbus, tradicijas. Prie kelio (7 km žiedinis maršrutas), vingiuojančio tarp miškų, pievų, kalnelių – kaimų fragmentai, jaukios sodybos, šimtamečiai pastatai su gėlių darželiais, sodais ir daržais, su koplytėlėmis ir kryžiais, technikos objektai – malūnai, milo vėlykla, kalvė, aliejinė.

Maldininkus iš Švenčionių prie Račkiškės koplyčios, kuri iki 1947 metų priklausė Švenčionių Visų šventųjų parapijai, svetingai pasitiko muziejaus darbuotoja, o savo vaikystės prisiminimais apie Pirmąją Komuniją Račkiškės koplyčioje pasidalino Irena. 12 val. parapijos didysis choras, pritariant ir kitiems pamaldų dalyviams, giedojo himną į Šventąją Dvasią. Šv. Mišias už susirinkusius maldininkus ir visus, kurie kadaise meldėsi šioje koplyčioje, aukojo klebonas Medardas. Susirinkusieji klausėsi Dievo žodžio, kurį skaitė savo prisiminimais pasidalinusi Irena, psalmę giedojo choristė Teresė. Po Evangelijos ir tikėjimo išpažinimo, visuotinę maldą skaitė Milda. Pamaldų metu giedojo parapijos choras (vadovė Jolita). Po Mišių klebonas visus pakvietė nusifotografuoti prie Račkiškės koplyčios laiptų.

Kun. Medardas ČEPONIS

 
Reklaminis skydelis