Mes turime 525 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11525
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20563
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99684
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šimtmetį švenčiančiai Tėvynei – tūkstančiai medelių

2018 m. gegužės 26 d., šeštadienis Nr.38 (1762)

Norėdami įamžinti svarbų gyvenime momentą, mūsų protėviai nuo senų laikų sodino medį, kuris augdamas daugeliui vėlesnių kartų primena reikšmingus įvykius. Šie metai Lietuvai neeiliniai – juk švenčiame Lietuvos valstybingumo atkūrimo 100-metį. Šalies miškininkai ta proga paskutinį balandžio šeštadienį surengė nacionalinę miško sodinimo šventę. Po mėnesio visoje Lietuvoje šaknimis į žemę ir gyvenimą kabinasi jaunų miškelių plotai, kurie po 100 metų galingai oš jaunoms mūsų šalies kartoms.

Kaip visada gražią miškų gausinimo iniciatyvą aktyviai palaikė mūsų rajono miškininkai. Jų kvietimu prie miško sodinimo šventės prisijungė ir gausus būrys talkininkų. Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį įprasminantis miškasodis tapo ne tik miškininkų, bet ir visuomenės švente. Rajone jauni miškai buvo sodinami dviejose girininkijose – Modžiūnų ir Januliškio. Januliškio girininkijoje darbavosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Švenčionių skyrius, Trūdų ir Švenčionėlių bendruomenės, Sirvėtos regioninio parko darbuotojai su savanore iš Italijos, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos atstovai, girininkijos darbuotojai ir buvęs girininkas, padalinio administracijos darbuotojai. Pasodinta 1,1 ha pušyno – 7,7 tūkst. pušelių daigų.

Modžiūnų girininkijoje mišrų mišką sodino Strūnaičio medžiotojų būrelis, girininkijos darbuotojai, rajono savivaldybės administracijos darbuotojai. Jie pasodino 0,9 ha – 5,9 tūkst. pušelių, 200 beržų ir 50 šermukšnių.

VĮ Valstybinių miškų urėdijos Švenčionėlių padalinio darbuotoja Onutė Gylienė džiaugėsi, kad į miškininkų kvietimą atsiliepė daug aktyvių žmonių, gražus oras kėlė nuotaiką. Po talkos, žinoma, tradicinės miškininkų vaišės - labai skanus plovas ir žolelių arbata.

Mūsų inf.