Mes turime 186 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1103
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17304
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93334
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. birželio 6 d., trečiadienis Nr.41 (1765)

Po traukiniu žuvo vyras

Kraupi nelaimė įvyko ankstyvą penktadienio, birželio 1-osios, rytą Švenčionėliuose. Bendrasis pagalbos centras 04 val. 55 min. gavo pranešimą apie tai, kad traukinys Turmantas-Vilnius Švenčionėlių m. pervažiavo žmogų. Pranešama, kad atvažiuojant traukiniui (jo greitis buvo apie 70-80 km/val.) vyras gulėjo ant bėgių ir pamatęs traukinį atsikėlė ir pradėjo bėgti jo link. Traukinys po įvykio nuvažiavo dar apie 50 metrų. Žuvo švenčionėliškis vyras apie 50-60 metų.

 

Rasti mirę

Gegužės 23 d. gautas pranešimas apie lavoną, aptiktą gulintį aukštielninką ant žemės. 44 metų vyro lavonas rastas už vieno iš privačių namų Švenčionių g. Švenčionėliuose. Ant velionio kūno medikai smurto žymių neaptiko. Lavonas. mirties priežasčiai nustatyti buvo nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių

Gegužės 25 d. apie dešimtą valandą ryto gautas pranešimas, kad Senos Pašaminės kaime, Dvaro gatvėje, rastas lavonas. Paaiškėjo, jog viename iš privačių namų kiemų, gulintis ant žemės, buvo aptiktas 64 metų moters, galimai namo savininkės, lavonas. Ant velionės kūno medikai smurto žymių neaptiko. Lavonas. mirties priežasčiai nustatyti, buvo nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Vairavo neblaivus ir sukėlė autoįvykį

Šeštadienio ryte apie 9 val. Švenčionyse prie PC „Lakaja“ užfiksuotas eismo įvykis. Iš automobilių stovėjimo aikšteles, esančios prie PC „Lakaja“, atbuline eiga išvažiuodamas automobilis „VW Touran“ atsitrenkė į gatve važiavusį „VW PASSAT“. Šį automobilį vairavo 52 moteris. Prie „VW Touran“ vairo sėdėjo visai girtas 41 metų vyras. Jis į matuoklį įpūtė 2,56 promilės. Paimtas jo kraujo mėginys.

 

Prie vairo – neblaivūs vairuotojai

Šeštadienį, birželio 2 d., apie 10 val., Pabradėje, Bajorėlių gatvėje, sustabdytas elektra varomas motoroleris CYTI COCO, be valstybinio numerio. Transporto priemonę vairavo apgirtęs šešiasdešimtmetis, kuriam alkotesteriu buvo nustatytas 1,70 promilių girtumas, Iš apsvaigusio vairuotojo paimtas kraujo mėginys.

Šeštadienio pavakare, apie 17 val., Stajėtiškio kaime, Adutiškio seniūnijoje, pasieniečiai sustabdė lengvąjį automobilį „Volvo XC90“, vairuojamą jauno 36 metų vyro. Įvykio vietoje pareigūnai neblaiviam vairuotojui nustatė 2,41 promilės girtumą. Paimtas jo kraujo mėginys.

Sekmadienio vakarą, apie 22 val. Pabradėje, Bajorėlių g. sustabdytas automobilis AUDI 80 AVANT, kurį vairavo neblaivus (2,51 prom. girtumas) 58 vyras. Įtariamasis sulaikytas bei paimtas jo kraujo mėginys girtumui patikslinti.

Taip pat sekmadienį, tik jau prieš pat vidurnaktį, Švenčionių mieste policijos pareigūnai nutarė patikrinti „VW Golf“ vairuotojo blaivumą. 58 metų vyras į matuoklį įpūtė 1,90 promilės. Neblaivus eismo dalyvis sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Agresyvus smurtautojas sulaikytas

Gegužės 24 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sumuštą asmenį. Incidentas įvyko ketvirtadienį apie antrą valandą dienos, Pabradėje, vieno iš privačių namų, ūkiniame pastate. Jaunas apgirtęs (1,66 prom. alkoholio) 41 metų vyras smurtavo prieš kitą. Nukentėjęs 57 metų vyras, taip pat neblaivus (1,93 prom. alkoholio), pasakojo, kaip jam kelis kartus su mediniu pagaliu buvo suduota per galvą, per pečius, per kojas, mušė jį ir per šonkaulius, taip skriaudžiamasis patyrė nemenką fizinį skausmą. Švenčionių ligoninės medikai nustatė, jog pakaušio srityje yra muštinė žaizda, skausmai krūtinės ląstos srityje, apsunkęs kvėpavimas ir kiti negalavimai. Po specialistų apžiūros nukentėjęs vyras paleistas namo. Agresyvus smurtautojas pristatytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK.

 

Smurtavo prieš sugyventinę

38 metų Pabradės miestelio gyventojas gegužės 25 d. apie trečią valandą nakties smurtavo savo namuose. Žodinio konflikto metu neblaivus vyriškis puolė mušti 31 metų savo sugyventinę. Jis kumščiu trenkė moteriai per veidą, taip sukeldamas fizinį skausmą. Į įvykio vietą atvykę medikai, po apžiūros nustatė, jog aplink nukentėjusiosios akis aiškios sumušimo žymės ir įdrėskimai. Moteris gydytis pasiliko namuose. Smurtaujantis vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Mušė neįgalų sūnų

Smurtą artimoje aplinkoje patyrė 24 metų neįgalus jaunuolis. Gegužės 25 d. apie devintą valandą vakaro Adutiškyje kilusio konflikto metu vyras savo namų kieme pakėlė ranką prieš neįgalų (nebylį) sūnų. Neblaivus 51 metų tėvas (nustatytas 2,55 prom. girtumas), pagriebęs aliuminio dubenį, vėliau asbestinio šiferio lakštą, jais trankė jaunuoliui per galvą. Nukentėjusiajam, pristatytam į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių, medikai galvoje nustatė kirstinę žaizdą. Po apžiūros vaikinas išleistas gydytis ambulatoriškai. Agresyvus smurtautojas uždaryti į areštinę.

 

Dukra mušė mamą

Nesutarimas kilo tarp mamos ir dukros. Jurgeliškės kaime gegužės 26 d. apie 16 val. įsiplieskusio ginčo metu 33 metų dukra kelis kartus kumščiu trenkė savo 59 metų motinai per galvą, taip sukeldama jai fizinį skausmą. Arši dukra pasišalino iš įvykio vietos, nesulaukusi atvykstančių policijos pareigūnų.

 

Smurtavo prieš žmoną

Gegužės 26 d. apie 18 val. prieš savo žmoną smurtavo ir trisdešimtmetis Pabradės gyventojas. Vyras kelis kartus trenkė moteriai per galvą ir mušė per šonkaulius. Vyras uždarytas į areštinę.

 

Pavogė trimerį

Gegužės 21 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie sodo technikos vagystę. Incidentas įvyko Bačkininkų kaime (Svirkų sen.). Nukentėjusi 62 metų moteris tikino, kad dingo jos žentui priklausanti žoliapjovė (trimeris) „Stihl“. Įranga buvo laikoma moteriai priklausančiame sandėliuke, į kurį vagys galėjo patekti išėmę patalpos langą. Dėl įvykio padaryta žala yra apie 500 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-05-21 iki 2018-05-27 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 126 informaciniai pranešimai. Pradėta 15 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyta 11 asmenų, iš jų 9 buvo neblaivūs. Laikino sulaikymo patalpoje patalpinti 5 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 13 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 11 asmenų, suimtų asmenų - 1, nuteistų/nubaustų – 1.

Iš viso surašyta 75 ANK protokolai, iš jų 61 KET. Neblaivių vairuotojų – 2, neblaivių dviratininkų – 1, be saugos diržų – 1, be vairuotojo pažymėjimo – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 4, dviratininkų pažeidimai – 1, kita – 13. Kitų pažeidimų fiksuota 8: girti viešoje vietoje – 4, chuliganizmo atvejai – 1, viešosios rimties trikdymas – 1, vagystė – 1, melagingi pranešimai – 2, garbės ir orumo pažeminimas – 1.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis