Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:14
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25144
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72470
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono šokėjų pasirodymų geografija plečiasi

2018 m. birželio 9 d., šeštadienis Nr.42 (1766)

Choreografė Renata Grigianecienė su šokėjais dirba ir Švenčionėliuose, ir Švenčionyse, taip pat veda sportinių šokių ir zumbos užsiėmimus moterims. Visiems reikia skirti pakankamai dėmesio ir laiko, su visais dirbti, būtinos ir išvykos į įvairius konkursus, festivalius, tuo pačiu pasižvalgant po Lietuvą ir po svečias šalis. Taip užsimezga draugystės tarp vadovų, kolektyvų, mokyklų.

Graži draugystė ir konstruktyvus bendradarbiavimas Renatą Grigianecienę sieja ir su artimais kaimynais – ypač su Ignalinos kultūros ir sporto centro choreografe Neringa Kirkiliene. Prieš kurį laiką šios dvi choreografės užmezgė ryšius su rusų kalba dėstoma menų mokykla Paryžiuje ir su savo kolektyvais buvo pakviestos atvykti į svečius. Iš mūsų rajono vyko R.Grigianecienės vadovaujami Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos kolektyvas „Bedugnė“, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos kolektyvas „Erdvė“ (mėgėjai), o iš Ignalinos - „Mamba“ ir „Viva“ (abiejų vadovė N.Kirkilienė). Jie Paryžiuje parodė savo programą.

Renata džiaugėsi, kad kelionė buvo ir smagi, ir turininga, ir gerai suorganizuota – šeimininkai svečiams surengė šiltą priėmimą, koncertą, suplanavo įdomias ekskursijas po Paryžių ir kitose šalyse pakeliui iš ir į Lietuvą. Be to, su tokiu nuostabiu jaunimu, pasak vadovių, galima keliauti nors ir aplink pasaulį. Su tokiais motyvuotais jaunuoliais lengva ir dirbti, ir pramogauti.

Paryžiaus menų mokykla, kurioje pamokos vyksta rusų kalba, įsikūrusi pačiame didmiesčio centre – prie pat Eifelio bokšto. Įvairių menų pamokos čia vyksta įvairioms klasėms ir iš ryto, ir po pietų. Čia dirba nemažai pedagogų iš Latvijos, yra ir iš Lietuvos. Pasak Renatos, mokykla gana brangi, mokslo metai prasideda rugsėjo vidury, o baigiasi liepą. Tada ir vyksta didelis mokslo metų pabaigos koncertas. Apskritai šioje mokykloje renginių nėra daug – organizuojami per metus tik keli dideli: mokslo metų pradžia, kalėdinis karnavalas, mokslo metų pabaiga.

Pasak vadovių, nors su kolektyvais keliauja nemažai, tačiau Paryžius mokiniams paliko bene didžiausią įspūdį: Eifelio bokštas, Eliziejaus laukai, Monmartras, Luvras, kiti muziejai, bažnyčios, Sena, pasiplaukiojimas laiveliais, kruasanai ir daug kitų nuostabių dalykų. O ir Disneilendas, kur pramogų apstu ir mažiems, ir dideliems!

R.Grigianecienė sakė esanti dėkinga mokinių tėvams, kurie finansavo vaikams šią kelionę, Mindaugo gimnazijai ir Juliaus Siniaus meno mokyklai už palaikymą ir pagalbą mezgant draugiškus bendradarbiavimo ryšius. Juk dabar reiks ruoštis atsakomajam vizitui, t.y. priimti paryžiečius Švenčionėliuose ir parodyti Lietuvą.

Nespėjus išblėsti vienos kelionės įspūdžiams, teko ruoštis kitai. Sugrįžę visu pajėgumu vėl kibo į darbus bei repeticijas. Mat laukė tarptautinis festivalis-konkursas „Baltic Amber Jūrmala 2018“. Čia šokėjai pasirodė puikiai ir maudėsi šlovės spinduliuose: Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos grupė „Adrenalinas“ užėmė 1-ąją vietą, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos kolektyvas „Erdviukai“ – 2-ąją vietą, o Švenčionėlių kultūros centro kolektyvas „Erdviukai“ – 3-čiąją. Mokytojai į kelionę vykti pagelbėjo mažųjų mamytės, vyresnieji vaikai taip labai rūpinosi mažiukais, kuriems tai svarbūs pirmieji žingsneliai į platesnius šiuolaikinio šokio vandenis, o laisvu nuo pasirodymų metu visi smagiai leido laiką Jūrmalos pajūryje, šildydamiesi šiemet itin dosnios saulutės spinduliuose.

Irena POŽĖLIENĖ