Mes turime 317 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4784
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14971
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91001
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių profesinio rengimo centras ruošiasi sutikti savo gyvavimo 60-metį

2018 m. birželio 16 d., šeštadienis Nr.44 (1768)

Prasidėjo vasara. Dirbantiems žmonėms ji asocijuojasi su būsimomis atostogomis, mokiniai irgi jų laukia. Visiems mums norisi pajusti žemuogės saldumą, išgirsti jūros ošimą, pabraidžioti po lauko gėlių pilną pievą. Ir neskubėti - juk atostogos.

Bet viskas savo laiku. Atostogos tikrai bus, jų ypatingai laukia mokiniai, tik abiturientams pailsės trumpiau, nes vasaros pradžia-pats egzaminų  įkarštis. Tik mūsų absolventų, kuriems birželio 27 dieną bus įteikti diplomai, dar laukia kompetencijų vertinimas, kurių metu kompetentingi savo sričių specialistai  patikrins ir įvertins  profesinėje mokykloje įgytas žinias ir gebėjimus. Tai visų profesinių mokyklų įprastas gyvenimo ritmas.

Toks mums įprastas ir kasmet vis kitoks gyvenimo ratas Švenčionių profesinio regimo centre sukasi jau 60-uosius metus. Kitąmet, 2019-aisiais, švęsime garbingą mūsų mokyklos jubiliejų.

Gyvenimas nenumaldomai skuba į priekį, jo pokyčiai kartais mus stebina, kartais džiugina, būna, -pasėja nerimą. Didieji pokyčiai pasiekė ir švietimo sistemą, apie juos diskutuojama, valdžios vyrai ir moterys ieško geriausių sprendimų, siekdami išlaikyti geriausią kokybės ir kiekybės balansą. Tai ir suprantama, nes verslas nelaukia, jaunas žmogus nori kuo greičiau užsidirbti , kad galėtų planuoti savo ateitį. Nepavykus gyvenimo planų realizuoti čia, tėvynėje, patraukia į užsienį. Ką reikėtų keisti profesinio mokymo sistemoje, kad kvalifikuoti darbininkai liktų čia ir dirbtų, Lietuvoje, -Klaipėdoje, Alytuje, Smalininkuose...Švenčionyse?

Valstybė atsakymus į klausimą sudėliojo 2018 metų vasario 1d. įsigaliojusiame Lietuvos Respublikos Profesinio mokymo įstatyme. Didieji pokyčiai profesiniame mokyme prasidėjo jau anksčiau, kada ištyrus darbo rinkos pokyčius, demografinę situaciją ir gavus savivaldos pritarimą, buvo priimtas strateginis sprendimas- diferencijuoti profesines mokyklas į sektorinius profesinio mokymo centrus (didžiąsias profesines mokyklas , jų Lietuvoje yra 42) ir palikti mažesnes, kaip taisyklė, Lietuvos paribio profesines. Štai tokie esame mes-Švenčionių profesinio rengimo centras.

Mūsų steigėjas-Švietimo ir mokslo ministerija-parengė Profesinių mokymo įstaigų tinklo pertvarkos 2018-2020 metų planą, kuriame  numatyta Švenčionių PRC (kaip ir dar 14 mokyklų) pertvarkyti steigiant viešąją įstaigą. Taip užgimtų naujas darinys- bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo įstaiga. Žinia netruko pasklisti tiek mūsų rajone, tiek visoje šalyje. Vyksta konsultacijos, klausiama nuomonių. Neneigsiu, kad atsirado ir įtampos tiek mūsų, tiek artimiausios mūsų gimnazijos bendruomenių tarpe.

Tačiau tokie atsakingi žingsniai nevyksta per vieną dieną. Pirmiausia rajono savivaldybės turėtų priimti atsakingą politinį sprendimą. Neabejoju, ne tik savivaldybės politikams, bet ir rajono bendruomenei reikalinga išsamesnė informacija, iš kurios kiltų diskusijos ir, be jokios abejonės, atsirastų geriausias sprendimas.

Pradėjau rašyti skleisdama žinią, jog kitąmet mūsų laukia šešiasdešimtmečio jubiliejus. Ir tai neginčijama tiesa. Kaip ir tai, kad mes gyvuojame, planuodami  2018-2019 mokslo metams priimti 200 mokinių - būsimųjų statybininkų ,automobilių specialistų, miško darbininkų, padavėjų-barmenų, socialinių darbuotojų padėjėjų, smulkiojo verslo organizatorių.

Žiniai apie mūsų mokyklos uždarymą labiausiai tiktų Marko Tveno žodžiai „Gandai apie mano mirtį buvo gerokai perdėti“.

Norime užtikrinti, kad nežiūrint į visas planuojamas pertvarkas, visi įstojusieji mokytis sėkmingai baigs pasirinktas mokymo programas mūsų mokymo įstaigoje ir įgys kvalifikaciją.

60-mečio šventė tikrai ateis į mūsų bendruomenės kiemą. O paskui, tikiu, bus kaip senose gerose istorijose „...jie ilgai ir laimingai gyveno“.

Milda Gustienė-Vilniškė

Švenčionių profesinio rengimo centro direktorė

 

Švenčionių profesinio rengimo centras, atnaujinęs materialinę mokymo bazę profesinių įgūdžių įgijimui ir tobulinimui nuo 2018-06-01, kviečia mokytis šiųspecialybių:

Turintiems vidurinį išsilavinimą:

· apdailininkas (statybininkas);

· automobilių mechanikas;

· smulkaus verslo organizatorius;

· miško darbuotojas;

· socialinio darbuotojo padėjėjas.

Turintiems pagrindinį išsilavinimą (įgyjamas vidurinis išsilavinimas gimnazijos skyriuje ir specialybė):

· automobilių kėbulų remontininkas;

· padavėjas-barmenas;

· miško darbuotojas.

Priimami mokiniai:

· baigę 8 klases, mokytis 9-oje klasėje;

· baigę 9 klases, mokytis 10-oje klasėje.

Daugiau informacijos rasite tinklalapyje  www.sprc.w3.lt

Mūsų adresas:

Liepų al. 2, Cirkliškio k., 18121 Švenčionių r.

tel.  (8 387)  523 07,

el. paštas. administratore@sprc.w3.lt

 

 

 
Reklaminis skydelis