Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2206
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12393
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88423
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

STT pranešimo pagrindu pradėtas tyrimas dėl mero tėvo Rimo Klipčiaus elgesio

2018 m. birželio 16 d., šeštadienis Nr.44 (1768)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pranešė, kad nusprendė pradėti tyrimą dėl Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nario Rimo Klipčiaus elgesio. Tyrimą VTEK pradėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos pranešimo pagrindu. Bus aiškinamasi, ar R.Klipčius laiku deklaravo duomenis apie žemės sklypo ir jame esančių statinių nuomos sutartį su UAB „Patika“, sudarytą 2017 m. sausį.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Mero tėvui, kurį opozicija ir kai kurie rajono gyventojai vadina faktiniu rajono „valdytoju“, vėl problemas kelia jo buvęs namas, kuriame Rimas Klipčius šiuo metu gyvena nuomininko teisėmis. 2001 metais, kai bankas už skolas varžytinėse pardavinėjo vietinio politiko Rimo Klipčiaus turtą, namą buvo nupirkęs kaimynas A. Masevičius už 450 000 litų, bet turtu taip ir nesinaudojo. Žmonės kalba, kad R.Klipčius net nebuvo išsikėlęs, tą prieš rinkimus viešai sakė ir jo sūnus – dabartinis meras.

2017 m. pradžioje šį namą, esantį Mėžionėlių k., iš Alberto Masevičiaus už 140000 Eur nupirko Vilniuje registruota UAB „Patika“. Keistas 1 darbuotoją turinčios bendrovės, kurios visa metinė apyvarta beveik lygi šio pirkinio kainai (nuo 101000 iki 200000 Eur), veiksmas įsigyti nerenovuotą gyvenamąjį namą nepatrauklioje vietovėje. Ne mažiau keistas ir buvusio namo savininko Rimo Klipčiaus sprendimas išsinuomoti namą už kosminę kainą – 1400 eurų per mėnesį. Keista ir tai, kad prieš metus straipsnis mūsų laikraštyje apie šį sandorį sunervino ir Rimą Klipčių, ir UAB „Patika“ vadovą. Jų abiejų (R.Klipčiaus ir UAB „Patika“) vardu vienas ir tas pats advokatas pareiškė laikraščiui pretenzijas, reikalavo paneigimo, atsiprašymo.

Iš Vyriausios tarnybinės etikos komisijos pranešimo matome, kad šis keistas sandoris patraukė ir Specialiųjų tyrimų tarnybos dėmesį. Na, o VTEK pagal savo sritį tirs, ar tarybos narys Rimas Klipčius nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų įstatymo, nuomos sutartį su UAB „Patika“ deklaravęs tik po metų, 2018-ųjų pradžioje. VTEK turėtų gauti iš R.Klipčiaus pasiaiškinimą, kodėl taip ilgai nedeklaravo sandorio. Nejaugi pamiršo!?

Abudu Klipčiai – meras ir jo tėvas pasižymi ta pačia savybe – vengimu deklaruoti turtą ir interesus. Kartais net tol, kol teismas priverčia. 2014 m. teismas abiem skyrė administracines nuobaudas. Pernai įsigytus turtus meras teisinosi pamiršęs „dėl labai didelio užimtumo“...

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis