Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:324
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16525
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92555
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nukeliauti mokiniams į pajūrį padeda ir rėmėjai

2018 m. birželio 20 d., trečiadienis Nr.45 (1769)

Antri metai iš eilės besibaigiant mokslo metams 40 Švenčionėlių progimnazijos mokinių su istorike Nijole Kapačinskiene ir keliomis mokytojomis pora įsimintinų dienų praleidžia Lietuvos pajūryje. Atrodytų kas čia ypatinga – išvykas prie jūros kasmet organizuojamos baigusiems mokslus ketvirtokams, neretai mokiniai su tėvais ir toliau nuo Lietuvos išsirengia. Pasaulis dabar tapo „mažesnis“.

Tačiau vis dėlto ši antrą kartą surengta Švenčionėlių progimnazijos 5-8 klasių moksleivių išvyka – ypatinga, nes ją vaikams dovanoja du buvę šios mokyklos mokiniai Daiva Ignotienė ir Darius Kreivys. Su šia mokykla tvirtais ryšiais susiję ne tik jie, čia visą gyvenimą mokytoja dirbo ir jų šviesaus atminimo mama, tuometinės mokyklos bendrabutyje – teta (mamos sesuo). Sesuo ir brolis jau antri metai iš eilės apmoka 40 vaikų 2 dienų kelionę į pajūrį, vaikų tėveliams lieka tik vaikų pramogų išlaidos.

Pasak direktorės pavaduotojos Nijolės Kapačinskienės, iškart nuvykę keltu persikėlė į jūrų muziejų, delfinariume pažiūrėjo delfinų ir jūrų liūtų pasirodymą, aplankė netoliese esantį Dino parką, užsuko į apverstą namą, o vakarop jau įsikūrė nakvoti „Raganės“ stovykloje Monciškėse. Kadangi dienos dabar ilgos, o ir oras pasitaikė puikus, tai kiek atsipūtę vaikštinėjo ir saulę lydėjo paplūdimyje. Čia ant smėlio vaikai išdėliojo ir didžiulę širdį bei padėką rėmėjams.

Kitą dieną vyko į Palangą, kur laikas taip pat turiningai bei greitai prabėgo ir reikėjo sukti namų link...

Lietuvoje gyvenanti Daiva Ignotienė ir JAV gyvenantis Darius Kreivys norą padėti gimtosios mokyklos mokiniams išreiškė po Švenčionėlių lietuviškos mokyklos 100-mečio šventės. Kartą besilankydama Švenčionėliuose p. Daiva pati užsuko į progimnazijos muziejų ir susiradusi N.Kapačinskienę draugiškai pasiūlė savo paramą. Ir štai jau antrus metus gražus būrelis Švenčionėlių progimnazijos mokinių pasidžiaugia gintariniu mūsų pajūriu ir turiningomis pramogomis.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis