Mes turime 244 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1234
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19778
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67104
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Po Joninių Platumų kaimas liko atkirstas nuo miesto

2018 m. birželio 27 d., trečiadienis Nr.47 (1771)

Birželio pradžioje  į redakciją kreipėsi dėl supuvusio Platumų tilto nukentėjusi moteris. Ji pasakojo, kad  bevažiuodama dviračiu buvo įlūžusi ir smarkiai susitrenkusi. Nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę, jeigu nepadėję vyrai, kurie dirbo netoliese ir matė nelaimę.

Į mūsų laikraščio replikas valdžia reaguoja – fontaną įjungia, sudriskusias valstybines vėliavas prie savivaldybės įstaigų pakeičia, susigėdę valdininkai gėlynus po langais apsiravi ir pan. Taip buvo ir tąkart – nusiuntė kelis darbininkus remontuoti tilto. Anieji kelias lentas prikalė, bet puvėkas yra puvėkas – tuoj išlūžo kitoje vietoje.  Žmonės buvo priversti kasdien toliau vaikščioti supuvusiu tiltu į Platumų kaimą, namo, klupinėdami ir rizikuodami nugarmėti į upę.

Šį ekstremalų vaikščiojimą galutinai nutraukė Joninės. Kol vyko šventė, kažkas linksminosi kitaip – bandė jėgą, o gal tilto stiprumą. Rezultatą matome nuotraukose. Pirmadienį išsiruošę į darbą žmonės pamatė, kad įprastu keliu miesto nepasieks...  Pažįstamas „braižas“? Greičiausiai tie patys asmenys ir anksčiau siautėjo ten pat, III paplūdimyje, kur  sulaužė „Žeimenos“ bendruomenės įgyvendinto projekto statinius. Seniūnu „avansu“ besivadinantis Švenčionėlių seniūnijos specialistas A.Razmys tada kratėsi paplūdimio ir jo statinių, lyg tai būtų ne seniūnijos teritorija.  Anot jo, čia bendruomenės turtas, todėl  seniūnija nesiruošia jo prižiūrėti. Bendruomenė buvo apskųsta NMA kaip nesauganti projekto metu sukurto turto ir nariams net buvo grasinama teismu. Ar šįkart vietinė valdžia taip pat  principingai elgsis nusikaltėlių atžvilgiu ir sieks juos nubausti? Bent jau kol kas niekas per daug už galvų nesigriebė, išskyrus, žinoma, Platumų gyventojus.

Žmonės sako negalintys suprasti, kodėl rajono valdžia iš jų tyčiojasi – ne tiltą, kuriuo kaimas kasdien vaikšto, remontuoja, o renčia kažkokius pontoninius takus per užpelkėjusias Žeimenos pakrantes. „Ar ne todėl, kad ten sodybą nusipirko mero Rimanto Klipčiaus šeima“, - spėlioja žmonės. Gal tai tik sutapimas, bet plačiai kritikuojamas Žeimenos pakrančių projektas sutapo su Klipčių pirkiniu.

Mūsų inf.