Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1306
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11493
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87523
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasieniečių dieną Ignalinos rinktinė paminėjo Švenčionyse

2018 m. liepos 11 d., trečiadienis Nr.50 (1774)

Nepriklausomoje Lietuvoje Pasieniečių diena pirmą kartą buvo paminėta 1922 m. birželio 22 d., o kai tuometinis Lietuvos krašto apsaugos ministras Petras Šimkus pasirašė įsakymą kariuomenei, kuriuo birželio 29-ąją įteisino kaip Pasienio pulko šventę arba profesinę pasieniečių dieną. 1998 m. kovo 11 d. atkūrus Lietuvoje nepriklausomybę, nuo 1999-ųjų Pasieniečių diena vėl minima birželio 29-ąją.

VSAT prie VRM Ignalinos rinktinės pasieniečiai savo profesinę šventę šiemet paminėjo liepos 4-ąją Švenčionių kultūros centre. Tiek šventiškai pasipuošusių uniformuotų pareigūnų senokai neteko matyti. Ir čia nieko nuostabaus, nes Ignalinos pasienio rinktinėje tarnauja keli šimtai pareigūnų ir, žinoma, į šventinį renginį jų atvyko tik dalis, nes kiti tuo metu vykdė valstybės sienos apsaugą. Į šventę atvyko ne tik Ignalinos rinktinės vadovai su vadu Saulium Tamulevičium priešakyje, bet ir VSAT prie VRM vadas Renatas Požėla bei Švenčionių, Ignalinos, Zarasų merai ir Visagino merė. Pirmasis Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnus pasveikino rinktinės vadas Saulius Tamulevičius, po to kalbėjo VSAT vadas Renatas Požėla. Po neilgų dalykiškų kalbų profesinės šventės proga VSAT vadas Renatas Požėla ir Ignalinos pasienio rinktinės vadas Saulius Tamulevičius dideliam būriui pareigūnų ir keletui darbuotojų įteikė apdovanojimus ir padėkas. Apdovanotųjų būrys buvo iš tiesų gausus.

Po apdovanojimų keletą šokių sušoko studijos „Domino“ šokėjai, dainavo Zigmo Žemaičio gimnazijos gimnazistės, o po to prasidėjo antras dovanų ir padėkų maratonas. Šį kartą padėkas ir dovanas jau teikė į šventę atvykę rajonų merai ir nemažas būrys svečių, tarp kurių norėčiau išskirti LR Seimo narį Gintautą Kindurį.

Štai tokia buvo pasieniečių dienos minėjimo Ignalinos pasienio rinktinėje dalis...

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis