Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3951
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14138
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90168
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Linksmai ir vieningai šventėme Valstybės dieną

2018 m. liepos 11 d., trečiadienis Nr.50 (1774)

Liepos 6 dieną Trūdų bendruomenė surengė šventinį renginį „Lietuvą dainuojame kartu“, skirtą Valstybės dienai ir atkurtos Lietuvos respublikos šimtmečiui paminėti. Kaimo gyventojai ir svečiai susitiko bendruomenės nario Beno Kaukėno kiemelyje pastatytoje palapinėje, kurioje bendravo, dalinosi geromis emocijomis ir vaišinosi suneštomis vaišėmis. Renginyje dalyvavo virš 30 žmonių.

Šventės dalyvius dainomis ir puikia muzika džiugino Trūdų bendruomenės kapela „Sodiečiai“ bei smagusis orkestras, kuriems vadovauja Darijus Žemaitis.

Mušant laikrodžiui 21 val. kartu su visa Lietuva ir pasauliu giedojome „Tautišką giesmę“, akomponuojant orkestrui. Tai buvo taip tikra ir nuoširdu, lyg visų širdys plaktu vienu ritmu.

Šventiniam vakarui įpusėjus renginį pratęsėme dainomis ir šokiais. Labai džiaugėmės, kad turime renginių palapinę, kurią bendruomenė įsigijo įgyvendinusi projektą „Trūdų bendruomenės materialinės bazės stiprinimas – „Būkim aktyvesni“ iš Švenčionių rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų rėmimo 2017-2019 metų programos lėšų. Tuo pačiu pasidžiaugėme ir papasakojome bendruomenei ir svečiams apie įgyvendintą projektą. Projektas buvo rengiamas siekiant įsigyti reikalingą įrangą veiksmingesnei Trūdų bendruomenės veiklai užtikrinti. Įsigijus renginių palapinę, bus pasiekiami geresni ir užtikrintesni rezultatai, leidžiantys plėsti ir skatinti visapusišką bendruomeniškumą. Bendruomenė šiuo metu neturi patalpų, kur galėtų rengti renginius, susitikimus ar koncertus, tad renginių palapinė puiki išeitis vasaros metu. Pagrindinis šio Trūdų bendruomenės projekto tikslas – kurti ir plėtoti bendruomenės kultūrines tradicijas, ugdyti gebėjimą veikti kartu, bei sustiprinti bendruomenės materialinę bazę.

Dovilė PAVLIUKEVIČIENĖ

Trūdų bendruomenės pirmininkė

 
Reklaminis skydelis