Mes turime 496 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3188
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28318
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75644
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pokyčiai Švenčionių dekanate

2018 m. liepos 25 d., trečiadienis Nr.54 (1778)

Vilniaus arkivyskupo metropolito sprendimu pasikeitė dalis Švenčionių dekanato kunigų. Adutiškio Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės parapijos klebonu paskirtas kunigas Deimantas Braziulis, kuris iki šio paskyrimo buvo Pabradės Švč. Mergelės Marijos, Šeimos karalienės ir Pavoverės Šv. Kazimiero parapijų klebonas bei Karkažiškės Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas. Į šias parapijas klebonu paskirtas kunigas Vladimir Solovej, iki naujo paskyrimo ėjęs pareigas Vilniaus Pal. Jurgio Matulaičio parapijoje.

Kaip jau rašėme, Adutiškio parapijai 13 metų vadovavęs kunigas Vytautas Pūkas paskirtas Dūkšto Šv. Stanislovo Kostkos, Gėdžiūnėlių Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios ir Kazitiškio Šv. vyskupo Stanislovo parapijų klebonu.

Į Pabradės parapiją vikaru paskirtas Švenčionėlių parapijos tikintiesiems gerai pažįstamas kunigas Dovydas Grigaliūnas.

Kaltanėnų Švč. Mergelės Marijos Angeliškosios ir Reškutėnų Šv. Izidoriaus parapijų klebonu paskirtas kunigas dr. Vladas Girdžiušas.

Savo parapijose šį kartą ir toliau klebonų pareigas eis: N.Strūnaičio parapijoje kun. Aldas Čeponis, Švenčionėlių kun. Raimundas Macidulskas, Švenčionių kun. Medardas Čeponis, kuris yra ir Švenčionių dekanato dekanas.

Dekanui Medardui Čeponiui dėkoju už pateiktą informaciją apie pokyčius dekanato parapijose. Beje, tiek klebonų, tiek vikarų kaita parapijose – įprastas procesas, gal ta kaita ir duoda neblogų rezultatų, nes kiekvienoje naujoje tarnystės vietoje tiek klebonai, tiek vikarai įneša kažkokių naujų pokyčių. Tiesa, parapijiečiai dažnai gaili ilgesnį laiką tarnavusių kunigų, bet kaip ne kartą teko girdėti kunigus sakant: „Mes esame Kristaus karininkai ir vykstame ten, kur mus skiria.“ Kadangi laiko ratas sukasi, dažnai būna, kad po tam tikro laiko kunigai vėl sugrįžta į buvusias parapijas...

Algis JAKŠTAS