Mes turime 426 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4146
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20347
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96377
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Linksmorijos“–nuotaikingos istorijos ir žaismingos dirbtuvėlės Pabradės miesto bibliotekoje

2018 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis Nr.61 (1785)

Knygos – tai žinių lobynas. Nuo amžių žmonės jomis domėjosi ir jas skaitė.

Nelengva su kuo nors palyginti vaikų bendravimą su knyga. Kalbėti apie knygos naudą būtų galima be galo, tačiau, svarbiausia, aiškiai suvokti, kad skaitymas suteikia vaikui galimybę žinoti, pažinti ir atrasti.

Praeitą penktadienį, rugpjūčio 10 d., Pabradės m. vaikų lopšelio/darželio „Varpelis“ ugdytiniai lydimi auklėtojų Renatos Grigonienės, Miroslavos Oklinskinės bei jų padėjėjų, Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokytojos Olga Lukjanova ir Lijana Ivanauskienė su būriu priešmokyklinukų bei atostogaujantys Pabradės miesto vaikai skubėjo praverti ne tik bibliotekos duris, bet ir stebuklingas, paslaptingas ir nematomas knygelės „Linksmorijos. Linksmos istorijos ir idėjos kūrybai“ dureles, už kurių atsivėrė nuostabus vaizduotės ir svajonių pasaulis. Apie tai kaip gimė ši linksma knygutė, kokias istorijas į ją sudėjo, kaip pradėjo rašyti, kurti ir žaismingai žvelgti į mus supantį pasaulį visiems susirinkusiems papasakojo mūsų kraštietė, knygos autorė Inga Kanišauskė. Debiutuojanti, nuotaikingos ir praktiškos 12 linksmų istorijų su juokingais personažais knygutės, jaunoji rašytoja Inga patikino, kad ji patiks mažiesiems skaitytojams ir kūrybingiems vaikams, kurie nori išbandyti kažką naujo. Vaikams buvo labai įdomu klausytis istorijos „Ir batai savo gyvenimą gyvena...“, kuria nuotaikingai skaitė Pabradės m. bibliotekos vedėja Gražina Dargytė. Kadangi spalvingai iliustruotoje knygelėje yra 12 idėjų kūrybiniams darbeliams ponia Inga vaikams pasiūlė nieko nelaukiant pasigaminti po spalvingą sraigę ir ja papuošti šiaudelius. Bibliotekos darbuotojos Jolanta Zenkienė, Rima Kaušinienė, Daiva Rimošaitytė pakvietė vaikus prie stalų, ant kurių buvo sudėti sraigių paruoštukai, spalvoti pieštukai, kreidutės, flomasteriai, klijai, šiaudeliai ir kitos darbeliams reikalingos priemonės. Užvirė linksmas darbas. Kadangi susitikimo su jaunąja rašytoja Inga diena buvo labai saulėta ir šilta, tai vaikai skubėjo piešti, karpyti, spalvinti ir kuo greičiau pasigaminti linksmąsias sraigutes. Kai jos buvo pagamintos ir šiaudeliai papuošti, vaikai nutarė atsigaivinti vandeniu, kurį gėrė taip, tarsi jis būtų daug skanesnis nei įprastai.

Jaunoji rašytoja Inga Pabradės miesto bibliotekai padovanojo savo kūrybos knygą „Linksmorijos. Linksmos istorijos ir idėjos kūrybai“, kad kiekvienas ją skaitytų, dalintųsi linksma akimirka ir išlaisvinę savo vaizduotę pasinertų į fantazijos pasaulį.

Iš renginio vaikai išėjo nešini savo pačių pasigamintomis sraigėmis papuoštais šiaudeliais ir išsinešė daug teigiamų emocijų. Pabradės vaikų l/d „Varpelis“ mažieji ugdytiniai padovanojo autorei savo piešinių knygutę, o labdaros ir paramos fondas „Jaunieji talentai“ įteikė knygų rinkinį.

Dėkojame mūsų kraštietei jaunajai rašytojai Ingai Kanišauskei, jos palaikymo komandai mažajai Tėjai, mamai Rimai ir visiems atėjusiems už nuotaikingą, linksmą, spalvingą renginį Pabradės miesto bibliotekoje.

Gražina Dargytė
Pabradės m. bibliotekos-filialo vedėja

2018-08-22 

 

 
Reklaminis skydelis