Mes turime 413 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4140
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14327
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90357
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lyderiais negimstama...

2018 m. rugpjūčio 25 d., šeštadienis Nr.62 (1786)

Būna dienų, kai žmogui nesiseka ar aplanko bloga nuotaika, todėl šiuo momentu svarbiausia nenuleisti rankų ir nepasiduoti blogoms emocijoms. Sustojus, save reikia nukreipti pokyčiams. Keisti savęs ar įpročių žmogui labai nesinori, nes tenka pradėti viską iš naujo.

Sukūręs viziją pradedi galvoti, kaip pasiekti užsibrėžtą tikslą ir koks bus rezultatas. Pasitikėdamas savimi atkakliai sieki tikslo, ir jeigu pasiseka, atsiranda pasitikėjimas savimi ir vėl toliau eini pirmyn. Įgavęs pasitikėjimą savimi, pradedi ieškoti bendraminčių su kuriais galima būtų įgyvendinti iškeltus tikslus. Taip atsiranda komanda. Bendras tikslas ir darbas suartina žmones, atsiskleidžia jų asmeninės savybės.

Tokioje bendraminčių grupėje lyderis imasi iniciatyvos uždegti žmones savo idėja. Tarp lyderio ir pasekėjų atsiranda tarpusavio geri santykiai, kūrybiškumas, įkvėpimas dirbti. Lyderis įgalina visus dirbti savarankiškai, atsisakydamas smulkmeniškos kontrolės. Todėl komanda pasiekia didesnį rezultatą, negu buvo tikėtasi, nes jie jaučiasi visaverčiais žmonėmis. Turime pripažinti, kad mes visi lygūs, tik dirbame skirtingus darbus. Taip elgiantis, atsiranda santykiai, pagrįsti pagarba, numatomi tolimesni kilnūs tikslai. Sąžiningas ir padedantis kitiems komandos nariams lyderis tampa pavyzdžiu pasekėjams, jis mato komandos narių stiprybes, įkvepia juos prisiimti didesnę atsakomybę, su kiekvienu randa individualią kalbą. Lyderis ir komanda turi žinoti siekiamą tikslą. Tai žinodama, komanda, pasitikėdama savo sugebėjimais, energingai ir atkakliai juda į priekį. Lyderis kartu su komanda pasiraitojęs rankoves dirba ir taip tampa autoritetu, o tai labai svarbu plėtojant lyderystę, nes jų yra ir bus kiekvienoje kartoje. Komandos nariams nedarydamas spaudimo ir nekeldamas reikalavimų sudaro palankias sąlygas komandai siūlyti idėjas, kas skatina mąstyti, tobulėti. Lyderis, turėdamas sukauptą patirtį, daug klydęs ir pripažinęs savo klaidas, gerbdamas savo komandą, kiekvieną narį mato kaip prisidedantį prie rezultato siekimo. Jei nesiseka dirbti, lyderis vengia pyktis, priešintis, o atvirkščiai, ragina ar rekomenduoja komandai ieškoti sprendimų ir kažką daryti kitaip. Kiekviena idėja įgyvendinama, dirbant su ja, svarbiausia – nebijoti klysti, nes neklysta tas, kas nedirba. Suklydus reikia ieškoti klaidos ir ją ištaisyti, o dar svarbiau – nenuleisti rankų. Kritika irgi geras dalykas, tik reikia mokėti ja pasinaudoti. Komandos narius, kurie nepritaria idėjai, reikia sudominti, bendrauti, ir tai nėra blogai, nes jie turi kitokį požiūrį ir vėliau tokie žmonės gali tapti rėmėjais.

Jauni lyderiai ir jų komandos su didele energija ir veržlumu kuria naujus projektus, kuriuos įgyvendinus gimsta nauji sumanymai, sukuriantys pokyčius. Jaunimo idėja – vakaras, skirtas pasitikti vasarą, gali tapti festivaliu, tradicinis renginys, skirtas „Tigro “ rinktinei, gali tapti tarptautiniu partizaninės dainos konkursu, tradicinis šiaurietiškas ėjimas gali tapti judėjimu „Už sveiką gyvenseną“. Gal kas nors pagalvos, kad šie tikslai nerealūs, tačiau lyderiai ir jų komandos apie tai negalvoja, nes neturėti jokio tikslo yra dar blogiau. Tikslai ir pokyčiai – tai kelias į tobulėjimą.

Lyderio ir komandos darbas negali vykti vien tik formalioj darbo vietoj su vidaus darbo taisyklėm ar instrukcijom. Tokioj aplinkoj sudėtinga laisvai bendrauti, tačiau geros sąlygos idėjoms, kurios gali iššaukti pokyčius. Išvykos, konferencijos, komandiruotės, susitikimai domina jaunosios kartos lyderius ir komandos narius, nes vyksta gyvas bendravimas, gimsta idėjos ir projektai, kuriuos įgyvendinus atsiranda pokyčiai, leidžiantys mokytis ir tobulėti.

Ne visiems pasiseka iš pirmo karto, tačiau sukaupta patirtis, atkaklumas ir tikslo žinojimas gali pakeisti save ir savo gyvenimą. Todėl galima pasakyti, kad lyderiais negimstama, o jais tampama.

Eimutis VALIUKAS

Adutiškio miestelio bendruomenės pirmininkas

2018-08-25

 
Reklaminis skydelis