Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5911
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27798
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71781
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis Nr.64 (1788)

Apvirtus automobiliui, žuvo du užsieniečiai

Rugpjūčio 28 d., antradienį, 17.19 val., BPC gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone, kelyje Švenčionys - Adutiškis, šalia Kukiškės kaimo, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto lengvasis automobilis, iš mašinos rūksta dūmai, yra prispaustų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, vienam automobilyje buvusiam žmogui konstatuota mirtis, kitą žmogų iš apvirtusio „Audi“ automobilio ugniagesiai gelbėtojai ištraukė ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Netrukus pareigūnai pranešė, kad mirė ir antras šiame automobilyje buvęs žmogus. Nors iš „Audi“ rūko dūmai, tačiau mašina neužsidegė.

Vėliau paaiškėjo, kad tuo metu kelyje dirbo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, kurie per žiūronus stebėjo kelią. Pasieniečiai pastebėjo, kad maždaug už 0,5-1 km staiga sustojo, apsisuko ir dideliu greičiu nuvažiavo automobilis. Manoma, kad „Audi“ ekipažas pastebėjo tolumoje stovinčius pasieniečius. Pareigūnai nuvažiavo paskui jį, tačiau atstumas buvo pernelyg didelis - pasieniečiai bėglių negalėjo nė bandyti sustabdyti. Tai nebuvo gaudynės - VSAT pareigūnai tik važiavo paskui įtartiną automobilį. Kai pasieniečiai pagaliau juos pasivijo, „Audi“ jau buvo nulėkęs nuo kelio ir apsivertęs. Policininkai automobilyje rado keliolika dėžių kontrabandinių cigarečių. „Audi“ buvo su lietuviškais numeriais, tačiau abu žuvusieji - ne Lietuvos piliečiai. Neoficialiais duomenimis, tai Baltarusijos piliečiai.

 

Vairavo neblaivūs

Rugpjūčio 22 d. 18.35 val. kelyje Vidutinė-Zablatiškė-Zelenkos patikrinti sustabdytas automobilis „VW Passat“, vairuotojui nustatytas 1.86 prom. girtumas. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 25 d. Sarokpolio k., Pabradės sen., policijos patrulių ekipažas sustabdė automobilį „Audi 80“, vairuotojui nustatytas 1,79 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 25 d. ties Naujasodžio kaimu, Cirkliškio sen., policijos ekipažas sustabdė automobilį BMW. Patikrinus vairuotoją, nustatytas 1,46 prom. girtumas. Vairuotojas nušalintas nuo vairavimo, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

 

Naktį įsiveržė į kiemą ir sumušė

Rugpjūčio 25 d. gautas pranešimas iš Šutų k. Moteris pranešė, jog apie 2.00 val. į jų namo kiemą atvažiavo du vyrai, kurie sumušė jos draugą. Vienas iš jų smogė su plyta per galvą, o kitas spardė kojomis ir su metaliniu strypu mušė į įvairias kūno vietas. Pranešėjai sušukus, kad kviečia policiją, vyrai pasišalino su tamsios spalvos automobiliu. Sumuštas vyras išvežtas su GMP į Švenčionių ligoninę. Įtariamieji nustatyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sumušė pažįstamas

Rugpjūčio 26 d. gautas pranešimas, kad Milkuškų kaime sumuštas vyras, kuriam nustatytas 2,89 prom. girtumas. Nukentėjęs nurodė, jog jį sumušė pažįstamas. Švenčionių ligoninėje jam nustatytas žandikaulio kampo lūžis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Prekės taip ir negavo

Rugpjūčio 27 d. užregistruotas jau ne pirmas Švenčionių rajone sukčiavimo atvejis, kai asmuo, šiuo atveju Pabradės miesto gyventoja, per elektroninės bankininkystės sistemą pervedė pinigus už užsisakytą prekę į www.telemaxi.lt nurodytą sąskaitą, tikėdamasi, kad gaus užsisakytą prekę. Tačiau negavus prekės nustatytu laiku, su pardavėju nepavyksta susisiekti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

 

Smurtavo

Rugpjūčio 28 apie 16.00 val. gautas pranešimas, jog Kackonių k. vyras muša moterį. Iki policijos atvykimo smurtautojas iš įvykio vietos pasišalino. Moteris atgabenta į Švenčionių ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Statistika

Nuo 2018-08-20 iki 2018-08-26 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 124 informaciniai pranešimai, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 9 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 6 asmenys, įtariami padarę nusikalstamą veiką.

Per savaitę iš viso surašytas 71 ANK protokolas, iš jų 36 KET pažeidimų. Neblaivių vairuotojų – 2, neblaivių dviratininkų – 8, be vairuotojo pažymėjimo – 4, be saugos diržų – 2, kiti KET pažeidimai – 12. Kitų pažeidimų fiksuota 11: 5 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 4, melagingi pranešimai – 2.

 

Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK inf.

2018-09-01