Mes turime 241 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:317
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18861
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66187
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mindaugo gimnazijos gimnazistai – aktyvūs akcijos ,,World Cleanup Day“ dalyviai

2018 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis Nr.71 (1795)

Rugsėjo 15 d. vykusioje didžiausioje pasaulyje pilietinėje iniciatyvoje „World Cleanup Day“ dalyvavo ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos bendruomenės nariai.

II b klasės mokiniai kartu su auklėtoja Daiva Gaidamavičiene darbavosi Aukštaitijos nacionalinio ir Sirvėtos regioninio parkų teritorijose. Darbo buvo išties daug. Reikėjo surinkti kalnus šiukšlių, bei įvairių buitinių atliekų, išmėtytų ir išbarstytų nemenkame parkų plote. Tačiau jaunystė ir entuziazmas buvo tie gimnazistų sąjungininkai, kurie ir padėjo susidoroti su iškelta užduotimi – sutvarkyti parkus. Parkų darbuotojai neliko skolingi. Jie mokiniams surengė edukacinę programą, kurios metu supažindino mokinius su parkų kraštovaizdžiu, gamine ekosistema, išlikusia autentiška struktūra, gamtos ir kultūros paveldo vertybėmis.

Verta priminti, jog akcija vienu metu vyko 150 pasaulio valstybių. Lietuva, minėdama savo 100-ąsias valstybės atkūrimo metines, taip pat prisijungė prie šios pilietinės iniciatyvos. Tikslas buvo per vieną dieną sutvarkyti visus Lietuvos regioninius ir nacionalinius parkus ir taip prisidėti prie savo šalies gamtos puoselėjimo ir kartu visos planetos išsaugojimo. Juk kaip teigia vienas iškiliausių vokiečių švietimo epochos rašytojų J.V.Gėtė – „Gamta apsupa žmogų tamsa ir verčia jį amžinai veržtis į šviesą“.

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos bendruomenė

2018-09-26