Mes turime 338 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1474
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17675
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93705
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasaulinė gyvūnų diena

2018 m. spalio 3 d., trečiadienis Nr.73 (1797)

Kasmet spalio 4-ąją švenčiamos šv. Pranciškaus varduvės. Krikščionys laiko šv. Pranciškų gyvūnų globėju, todėl ši diena buvo paskelbta ir Pasauline gyvūnijos diena. Jos metu skatinama susimąstyti apie gyvūnijos apsaugą, gyvūnų teises ir priežiūrą. Laikomasi tradicijos šią dieną pamaloninti savo gyvūnus skanesniu ėdalu, padėkoti gyvūnams už jų didžiulę svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

Švenčionių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai siekia, jog žmogaus naudojami gyvūnai išvengtų bereikalingo skausmo, jiems butų užtikrinamos tam tikros gyvenimo ir elgesio su jais sąlygos. Ne veltui per devynis šių metų mėnesius tarnyba gavo 14 pranešimų apie gyvūnų gerovės ir sveikatingumo pažeidimus. Visi gauti pranešimai yra atidžiai išnagrinėti, o pažeidėjai dėl gyvūnų nepriežiūros, netinkamo šėrimo, elgesio bei laikymo sąlygų nubausti.

Minėdamas šią šventę tarnybos kolektyvas organizavo 3-8 klasių mokiniams piešimo konkursą „Mano svajonių augintinis“ bei išvyką į nelaisvėje laikomų laukinių gyvūnų ūkį. Bus apdovanoti 3 piešimo konkurso „Mano svajonių augintinis“ gražiausių darbų autoriai. Mokiniams bus papasakota ką reikia žinoti, norintiems įsigyti augintinį. Ūkio savininkas Gediminas Vaitiekūnas papasakojo apie savo augintinius, jų laikymo ypatumus bei priežiūrą. Daug dėmesio buvo skiriama taisyklingam elgesiui su gyvūnais ir žmogaus atsakomybę.

Česlava VEIKUTIENĖ

Vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė

2018-10-03

 
Reklaminis skydelis