Mes turime 214 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1173
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15172
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62498
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Susitikimas su fotoparodos „Šanchajaus rapsodija“ autoriumi

2018 m. spalio 17 d., trečiadienis Nr.77 (1801)

Dabar taip retai tenka matyti fotografijų parodas, kuriose fotografijos darytos klasikine juosta. Tokią galimybę turėjo žiūrovai, atėję į Nalšios muziejų pasižiūrėti fotomenininko, arba kaip autorius pats sako, fotografo Aurimo Strumilos parodos „Šanchajaus rapsodija“. Kadangi apie autorių ir šios parodos preliudiją jau rašiau, tai šį kartą keletas žodžių apie penktadienį, spalio 12 d., vykusį susitikimą su autoriumi Nalšios muziejuje.

Pristatydama autorių Nalšios muziejaus direktorė Alytė Šiekštelienė pateikė nemažai įdomios informacijos apie Aurimo sukurtus fotografijų ciklus. Neieškantis žodžio kišenėje Aurimas Strumila šmaikščiai papasakojo apie savo kelią į fotografiją, apie vaikystėje išardytus fotoaparatus. Kas žino, gal tai padeda jam dabar konstruoti įdomius objektyvus, pinhole kameras. Beje, gavęs dovanų iš Aurimo jo perdirbtą objektyvą, netikėtai susižavėjau to paprastučio objektyvo kuriamais vaizdais. Kadangi Aurimas Strumila puikiai nusimano ir chemiją, ir fiziką, tai jam nekilo jokių sunkumų atsakant į pateiktus klausimus apie juostų apdorojimą ar infraraudonųjų spindulių veikimą.

Apie Aurimo fotografijų paliekamą įspūdį mintimis pasidalino fotografas Darius Jakubauskas, mokytoja Jūratė Vitkauskienė ir kiti. Pradėjusi kelią Švenčionyse, Nalšios muziejuje, Aurimo Strumilos paroda „Šanchajaus rapsodija“, kurioje vaizdais pasakojama apie Vilniaus Šnipiškių rajoną, keliaus į Utenos kraštotyros muziejų, o vėliau į Ignalinos krašto muziejų.

Algis JAKŠTAS