Mes turime 339 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2761
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27891
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75217
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rudens šventė Pašaminėje su svečiais iš Vidutinės

2018 m. spalio 24 d., trečiadienis Nr.79 (1803)

Viena iš tradicinių ir labai mėgstamų švenčių Pašaminėje – rudens šventė. Taigi ir šiemet spalio 21 d., penktadienį, į Pašaminės kaimo klubą pasidžiaugti ilgu ir šiltu rudeniu, gerai užderėjusiu derliumi, susitikti su kaimynais, svečiais, pasiklausyti muzikos, dainų ir poezijos žmonių prisirinko gausiai. Klubo vedėja Dalė Basiūnienė kartu su čia dailės būrelį lankančiais vaikais šventei pridėliojo rudeniškų akcentų – rudeninių gėlių ir gėrybių kompozicijų, puokščių, rudeninių lapų. Čia pat puikavosi ir krepšiai iš sausų gėlių ir rudeninių lapų sukurtų puokštelių, kurios buvo įteiktos šventės dalyviams.

Į svečius atvyko Vidutinės kaimo klubo saviveiklininkai, vadovaujami Marytės Degienės.

Koncertinę programą pradėjo Pašaminės kaimo ansamblis, pasirinkęs rudens temą. Kaip sakė ansamblio atliekamas dainas pristačiusi Giedra Umbražiūnienė, ruduo – puikus metas meilei, o gyvenimo ruduo – pasitikrinti, ar tikrai tą žmogų, su kuriuo esi, mylėjai ir tebemyli... Sudainavo ir Pašaminės himną, kuriam žodžius parašė švenčioniškis poetas ir buvęs ilgametis rajono laikraščio kūrybinis darbuotojas Algimantas Cimbolaitis, o muziką – švenčionėliškis muzikantas Marijonas Dieninis. „Pašaminei daug yra skirta eilių, muzikos, dainų, jos apylinkes tapė ir tapo dailininkai, tačiau šis Algimanto ir Marijono kūrinys – bene mieliausias ir dažniausiai atliekamas“, - sakė Giedra.

Vidutinės saviveiklininkai, kurie Pašaminėje lankėsi pirmą kartą, nemažai savo atliekamų dainų skyrė Lietuvos Respublikos šimtmečiui. Skambėjo ir rudeniški romansai apie meilę.

Daug gardaus juoko sukėlė humoristinis Marytės Degienės ir Teresos Krutkevič iš Vidutinės pasirodymas – persirengusias groteskiškais ryškiaspalviais drabužiais, užsimaukšlinusias perukus, „apsiginklavusias“ telefonais dailias moteris vos begalėjai pažinti. Jos per humoro prizmę pažvelgė į amžiną problemą – antrosios savo puselės paiešką, ir nesvarbu kokio esi amžiaus...

Artimiau susipažinti su pašaminiškiais ir prisistatyti atvyko Švenčionių policijos bendruomenės pareigūnė Liudmila Čeponienė. Ji paragino bendruomenės narius būti budriais, rūpintis ne tik savo, bet ir kaimyno saugumu – juk vietiniai žmonės geriausiai vieni kitus pažįsta ir gali greičiausiai pastebėti įtartinus pašalinius. Pareigūnė dar išdalino visiems dalyvavusiems šventėje atšvaitus, dar kartą priminė, kad juos reikia užsisegti ant dešinės alkūnės, arba ant kojų, kad pėsčiasis, apšviestas automobilių žibintų, būtų gerai matomas ir saugus kelyje. Šventėje dalyvavę vaikai dar gavo dovanų iš pareigūnės ir balionų su policijos logotipu.

Kasmet Pašaminėje renkama ir gražiausiai sutvarkyta sodyba, šiemet tai – Laimos ir Kosto Jurėnų, kuriems Dalė įteikė atminimo dovaną. O jai pačiai įteikta rudeninių gėlių puokštė už dailės būrelio Pašaminėje organizavimą.

Koncertui, prisistatymams ir apdovanojimams pasibaigus, bendravimas tęsėsi puikaus vaišių stalo, kurį suruošė pati Dalė, o savo kepiniais papildė ir kitos bendruomenės narės. D.Basiūnienė pasidžiaugė ir dosnia rėmėjų pagalba, kurių dėka ir gražias šventes galima surengti, ir Pašaminės ansamblis pasipuošė naujais koncertiniais drabužiais. Šįkart pašaminiškiai dėkingi UAB „Alviva“ direktoriui Vaclavui Aleksandrovičiui.

Irena POŽĖLIENĖ