Mes turime 590 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6580
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25001
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:106750
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šokis jungia, o pokalbiai – motyvuoja

2018 m. spalio 27 d., šeštadienis Nr.80 (1804)

Spalio 12-14 dienomis Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre (UTC) vyko stovykla 14-18 m. jaunimui, kuri buvo suorganizuota pagal projektą „Šokis jungia mus“. Projektą finansavo Švenčionių rajono savivaldybė. Projekto autorė choreografijos mokytoja Jolanta Razmienė sakė esanti nuoširdžiai dėkinga ir savivaldybei už projekto reikalingumo įvertinimą bei skirtą pilną finansavimą ir Kaltanėnų UTC direktoriui Kęstučiui Lisauskui bei kolektyvui už sudarytas puikias gyvenimo, darbo ir poilsio sąlygas.

„Projektas puikiai pavyko, dalyvavo įdomūs lektoriai, vyko vertingi praktiniai užsiėmimai – buvo matyti, kad jaunimui labai reikia tokio prasmingo pasibuvimo drauge, užsiėmimų, komandinio darbo tobulinimo bei motyvacijos, - sakė Jolanta Razmienė. – Mes idėjų ir temų projektams nestokojame, tad tikimės, kad ir ateityje tokie projektai bus savivaldybės finansuojami“.

Projektas „Šokis jungia mus“ į veiklas įtraukė 56 jaunuolius iš Švenčionių ir Nemenčinės. Dalyvavo Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija“ šokėjai (jaunimas), Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos liaudiškų šokių ansamblis „Aukštaitukas“, tos pačios mokyklos šiuolaikinių šokių kolektyvas „Erdvė“ ir Nemenčinės kultūros centro šokių kolektyvas „Perla“. Lektoriai – Jolanta Razmienė, Renata Grigianecienė (abi – mūsų rajono choreografės ir įvairių šokių kolektyvų vadovės), German Komarovski (Nemenčinės kultūros centro šokių kolektyvo „Perla“ vadovas). Gerosiomis patirtimis dalinosi ir motyvacines paskaitas vedė Justina Šapokaitė ir Gintarė Zenkevičiūtė.

Pasak J.Razmienės, užsiėmimai, repeticijos, šokiai vykdavo nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Be to, kas rytą – mankšta gryname ore. Projektų dėka organizuotose tokiose stovyklose jaunuoliai formuojasi kaip asmenybės, mokosi formuoti komandą, dalintis, bendrauti, būti tolerantiški kitokiai kultūrai, kitokiai nuomonei.

J.Razmienės nuomone, labai naudingos buvo ir lektorių paskaitos, o vos šiek tiek vyresnių negu projekto dalyviai merginų Justės ir Gintarės pasidalinimai savo patirtimi, kaip reikia nebijoti siekti tikslo, kiek daug tam reikia įdėti darbo, kaip nugalėti mažo žmogučio iš provincijos kompleksus (ir iš Švenčionėlių galima pasiekti Ameriką!), kaip nebijoti keistis, kad galėtum išsikelti naują tikslą, kai suvoki, kad nori jau visai ko kito. Juk įgyta viena specialybė ar pradėti kažkokie mokslai – nėra joks nuosprendis visam gyvenimui, jeigu tik nori, visada gali pasukti kitu keliu ir dėl to neturi jaustis kaltas...

Taigi praleidę turiningą savaitgalį stovykloje Kaltanėnuose, projekto „Šokis jungia mus“ dalyviai išsiskirstė puikiai pailsėję, pasikrovę teigiamos ir motyvuojančios energijos, svajodami apie ateinančius projektus ir susitikimus.

Irena POŽĖLIENĖ